Naslovna Niš Nenad Zimonjić: Uživali smo, nismo mogli da imamo bolju podršku nego ovde...

Nenad Zimonjić: Uživali smo, nismo mogli da imamo bolju podršku nego ovde – Nadam se da ste uživali

0

Gradski Portal 018 – 04.02.2017

Reprezentacija Srbije nakon drugog dana Dejvis kupa obezbedila je prolaz u četvrt-finale. Pobednički poen doneli su Nenad Zimonjić i Viktor Troicki pobedivši kolege iz Rusije rezultatom 3:1. Ono što ponavljaju na svakoj konferenciji nakon meča jeste niško gostoprimstvo i ljubaznost, kao i navijanje sa tribina koje nije prestajalo od prvog dana.

“Očekivali smo da će biti teško. Dejvis kup je nepredvidivo takmičenje i uvek može da se zakomplikuje. Najvažnije je što smo uspeli da se saberemo i da dobijemo meč, ali nije bilo lako, igrali smo protiv Rusak koji su bili motivisani i jedino ih je ovaj meč držao u životu. Pohvalio bih selektroa/igrača, moram da priznam da sam imao tremu jer igram sa selektorom. Bio je sjajan, pomagao mi je savetima i bio lider na terenu. Presrećan sam što smo uspeli da pobedimo već posle drugog dana. Zahvalio bih se celom timu, a pre svega saigračima, zaista su sjani, a posebno se zahvljajujem navijačima u Nišu, ponovo su neverovatni bili, još jedanput su napravili sjajnu atmosferu” – rekao je Viktor Troicki.

Selektor Nenad Zimonjić nadovezao se na Viktorove reči i rekao da nije bilo lako posle napornog prvog dana odigrati ovakav meč, ali i da je ovo bio odličan test za njega samog.
“Imamo sjajan tim, zahvalio bih se svim prisutnima, nemate prilike često da ih vidjjate, a ovo će postati jedna tradicija, da svaki put kada pobedimo zajedno ćemo dolaziti na konferenciju, jer ovo je ipak timsko takmičenje. Zahvalio bih se na fenomenalnoj organizaciji, nismo mogli bolju podršku da imamo nego ovde. Uživali smo, nadam se da ste i vi, hvala vam što se u ovolikom broju dolazili i pratili za nas ovaj veoma važan meč” – rekao je Nenad Zimonjić,

Iako Novak Đoković nije bio glavni akter ovog meča, kada je on tu, ne može proći bez pitanja posvećenih njemu. Jedno od pitanja bilo je kako je ova dva dana doživeo Niš.

“Što se tiče Niša, izuzetno lepe utiske ću poneti sa sobom. Najveći utisak su ljudi, gostoprimstvo koje smo svi doživeli, svi su bili prijatni, ljubazni, izlazili nam u susret da se osetimo kao kod kuće, da sve bude kako treba kako bi izvukli maksimum od nas na terenu. Ja sam imao priliku da se šetam i obiđem grad, jutros sam bio do Nišave i gledao kajakaše kako treniraju. Bio sam do tvrđave, kažem, drage volje ćemo se svi vratiti u Niš” – rekao je Novak Đoković.

Srbiju očekuje i sutrašnji duel sa Rusima, koji neće imati rezultatski značaj, ali će biti odlična prilika da Dušan Lajović odigra meč i stekne nova iskustva igranja za reprezentaciju, a protivnik Srbije u četvrt-finalu biće bolji iz meča Hrvatska-Španija. Ukoliko Španci pobede dolaze u Niš, a ako pak, Hrvati budu bolji Dejvis kup reprezentacija putuje u Hrvatsku.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde