Naslovna Društvo U nekim zgradama liftovi stariji od 50 godina. 21 stambena zajednica dobila...

U nekim zgradama liftovi stariji od 50 godina. 21 stambena zajednica dobila podršku za sanaciju zgrade

0
21 stambena zajednica dobila podršku za sanaciju zgrade
21 stambena zajednica dobila podršku za sanaciju zgrade foto: GP018

Danas su upravnici 21 stambene zajednice dobili pomoć od Grada Niša za sanacija krovova, fasada i liftova u njihovim zgradama. Sada je ovim javnim pozivom ukupno obuhvaćeno 60 stambenih zajednica, a Grad učestvuje sa trećinom od ukupnog iznosa i to u visini do jednog miliona dinara.

Za ovaj javni poziv se prijavilo ukupuno 96 upravnika zgrada, dok će 60 stambenih zajednica moći da sanira krov, popravi lift ili postavi fasadu.

Prema rečima profesionalne upravnice zgrada Valentine Ilić, stanari najviše imaju problema sa krovovima, jer usled oštećenja krova, nastaju i dodatni problemi.

Valentina Ilić
Valentina Ilić foto: GP018

„Cilj nam je da napredujemo i kao upravnici i kao direktori stambenih zajednica da našim stanarima omogućimo bolje uslove za život. Zato smo konkurisali sa više različitih vrsta radova. Uglavnom su to krovovi i fasade, što je i najbitnije za održavanje stabilnosti stambene zajednice“, navela je Valentina Ilić.

Neke zgrade će remontovati liftove, koji su u nekim zgradama stari i više od pola veka.

Predrag Milošević
Predrag Milošević foto: GP018

„Zgrade su nam dosta ostarele. I potrebno je da saniraju, najčešće, krovovi, liftovi i fasade. U našem slučaju su bili krovovi i liftovi, a za fasade još nismo. U nekim zgradama liftovi su stariji i od 50 godina. Sada će dobiti remontovane liftove. Važno je i u bezbednosnom i estetskom smislu, ali i u funkcionalnom“; poručio je Predrag Milošević, profesionalni upravnik.

Ugovore o finansiranju radova do trećine ukupnog iznosa upravnicima je uručila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Ona je rekla da je očekivano najviše zgrada sa opštine Medijana.

Dragana Sotirovski
Dragana Sotirovski foto: GP018

„Briga za svakog čoveka nam je jako važna i zbog toga smo odlučili, kao prvi grad u Srbiji, ovaj fond otvorimo, da izdvojimo određena sredstva iz budžeta Grada i da pomognemo finansijski. Verujem da će vam ovo značiti, da ćete u kratkom roku, uz finansije koje ćete i vi opredeliti, završiti ono što ste započeli“, rekla je Sotirovski.

Ukupan iznos ugovorenih subvencija je 19,5 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde