Naslovna Društvo Čupin memorijal imaće humanitarni karakter: 20 godina od smrti basiste Galije

Čupin memorijal imaće humanitarni karakter: 20 godina od smrti basiste Galije

0
Čupin memorijal 2024
Čupin memorijal 2024

Ovogodišnji Čupin memorijal, sa sloganom „Najvažnije je biti zdrav“, održava su četvrtak 13. juna u dvorištu Univerziteta u Nišu, poznatijem kao Banovina. Memorijal će biti humanitarnog karaktera i prikupljaće se pomoć za lečenje našeg malog sugrađanina Dimitrija Todorovića.

Zoran Radosavljević Čupa je bio dugogodišnji basista grupe Galija, direktor NKC-a, poznat kao sjajan muzičar i veliki humanista. Preminuo je 2004. godine, a od 2005. godine se organizuju memorijalni koncerti i u njegovu čast već 19 godina, na završnici svakog koncerta, u ponoć, „kuca na vrata raja”.

Među učesnicima ovogodišnjeg Memorijala su mladi niški bendovi. Nišlije će na koncertu moći da uživaju uz bendove 557, Gora, Mulj, Offload i Y.O.X.

Ulaz na memorijalni koncert je besplatan. Na ulazu u koncertni prostor biće postavljena kutija za sakupljanje priloga za pomoć malom Dimitriju kome su potrebna sredstva za operaciju u Americi, transplantaciju koštane srži u Srbiji, imunoterapiju…

„Svi ljudi dobre volje koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu, a hteli bi da pomognu Dimitriju Todoroviću da ponovo pobedi protivnika jačeg od sebe, mogu poslati SMS sa brojem 248 na 3800. Na samom koncertu će biti organizovana i lutrija, da još više novca skupimo za Dimitrija“, navode organizatori.

Čupin memorijal organizuju Niški kulturni centar i Udruženje građana „Balkanrock“. Koncert počinje tačno u 20.30 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde