Naslovna Društvo Priča o herojstvu, prijateljstvu i slozi 4. novembra u bioskopu Cineplexx Niš

Priča o herojstvu, prijateljstvu i slozi 4. novembra u bioskopu Cineplexx Niš

0

Gradski Portal 018 – 03.11.2018

Specijalna projekcija domaćeg filma „Zaspanka za vojnike“, Predraga Antonijevića, nastalog po motivima„Srpske trilogije“ Stevana Jakovljevića na kojoj će se gostima bioskopa Cineplexx Niš pokloniti i deo glumačke ekipe, zakazana je za nedelju 4. novembar od 20:15 časova. Karte su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx Niš.

Ovo je priča o vojnicima jedne tobdžijske baterije u Prvom svetskom ratu koji su kao i stotine hiljada drugih učinili da slava srpske vojske postane besmrtna. Neki od njih bili su mladići kojima je to bio prvi rat kao našem glavnom junaku Stevanu, tek svršenom studentu biologije koga otac prati u rat ne znajući da li će ga ikad više videti; drugi već prekaljeni ratnici a opet samo seljaci koji će u trenucima predaha misliti na svoje porodice i rodne njive. Okupljeni sa svih strana Srbije i beskrajno različiti, kroz sve teške dane i bitke postaju jedno u odbrani svoje otadžbine. Ovo je priča o njihovom herojstvu i prijateljstvu, priča o slozi i zajedništvu bez koga niko od njih ne bi preživeo. A preživeo je samo jedan i ovaj film je njegovo sećanje na svoje ratne drugove, ujedno i sećanje na pola miliona poginulih srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu nad čijim grobovima cveta mali plavi cvet zaspanka da ih čuva kad sudbina i istorija već nisu…

Glavne uloge u filmu tumače Ljubomir BandovićMarko VasiljevićVuk Jovanović, Nenad OkanovičMarko Gvero,Ljubomir ĐuricaMilica MihajlovićMarko PavlovskiNataša NinkovićRadoš BajićTihomir Arsić.

Muziku za film radila je Aleksandra Kovač koja je maestralno i na veoma emotivan način iznela pesmu „Najduža noć“.

Trejler filma „Zaspanka za vojnike”  – https://youtu.be/U64mtkNdR-I

„Najduža noć“ –  https://youtu.be/iH5fIL618y0

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde