Naslovna Društvo NIŠ KONAČNO DOBIJA MODERNU STRELjANU

NIŠ KONAČNO DOBIJA MODERNU STRELjANU

0

Gradski Portal 018 – 03.11.2018

Niš će konačno uskoro dobiti modernu streljanu, a sportisti koji su se decenijama sa najvećih svetskih takmičenja redovno vraćali sa medaljama, dobiće vrhunske uslove za treninge. Istovremeno, završetkom streljane u Čairu, Niš će dobiti mogućnost i da bude domaćin najvećih takmičenja u ovom sportu.
Gradonačelnik Darko Bulatović sa saradnicima i predsednicom Streljačkog kluba Niš Lidijom Mihajlović obišao je danas radove na izgradnji ovog objekta koji se gradi u kompleksu pored zatvorenih bazena u Čairu, i koji će se, između ostalog koristiti i za potrebe regionalnog školskog streljačkog sporta u okviru sportsko rekreativnog centra „Čair“


Gradonačelnik je rekao da se ovim konačno rešava jedan višedecenijski problem niških streljača, a istovremeno stvaraju uslovi da Niš, osim po izvanrednim strelcima, postane prepoznatljiv i po izvanrednim uslovima za bavljenje ovim sportom, u svim kategorijama, i to po pravilu Svetske federacije, što bi doprinelo da Grad Niš bude prepoznatljiv kao grad sporta u Srbiji i regionu.Izvođač je uveden u posao početkom oktobra, čime je počeo da teče rok od 180 kalendarskih dana za izvođenje. Planirani rok za završetak radova je mesec april 2019 godine.
Postojeći objekat je projektovan devedesetih godina za potrebe garderobe i svlačionica za otvoreni bazen. Taj projekat, međutim, nikada nije završen, pa će deo objekta biti pretvoren u streljanu.
Projektom je predviđena adaptacija objekta sa dva nivoa, gde je na spratu predviđen prostor za izgradnju strelišta funkcionalno podeljen na:

-streljanu za vazdušno oružje za minimum 20 mesta
-prostoriju strelišta za finalno gađanje sa 12 mesta.
-prateće prostorije, prema pravilima Međunarodne sportske streljačke federacije.
Ovakav tip objekta, poštujući pravilnike ISSF (Međunarodne sportske streljačke federacije) će biti opremljen vrhunskom opremom u domenu obloga podova i zidova, osvetljenja, automatike i klimatizacije.
Deo projekta su toaleti i terasa za sunčanje koji opslužuju otvorene bazene čime se u velikoj meri upotpunjuje funkcionalnost objekta i doprinosi sanaciji i nadograđivanju sadržaja SC „Čair“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde