Naslovna Društvo Palfinger u fazi test proizvodnje, zvanična proizvodnja kreće u junu

Palfinger u fazi test proizvodnje, zvanična proizvodnja kreće u junu

0
Palfinger u fazi test proizvodnje
Palfinger u fazi test proizvodnje foto: GP018

Austrijska kompanija za proizvodnju kranova krenula je sa probnom proizvodnjom u fabrici u Brzom Brodu, koja je u fazu izgradnje. Trenutno radi skoro 80 zaposlenih, a plan je da u 2027. godini u ovoj fabrici radi 375 radnika.

U kompaniju u Nišu ovaj proizvođač dizalica i inovativnih sistema podizanja investirao je 35,5 miliona evra. Razlog su infrastruktura, logistika i kvalitetan kadar, kažu iz kompanije.

Ivan Tasić
Ivan Tasić foto: GP018

„Već sada imamo blizu 80 zaposlenih, što je u skladu s našim planom za 2027. godinu kada smo planirali 375 zaposlenih. Trenutno je fabriku u poslednjem stadijumu izgradnje. Većina mašina je tu, treba još neke mašine da pristignu. U fazi smo test proizvodnje i očekuje se da će zvanična proizvodnja krenuti juna, a otvaranje negde krajem ove godine“, navodi Ivan Tasić iz kadrovske službe „Palfingera“.

Radove na ovoj fabrici obišla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa svojim saradnicima. Ona je rekla da je industrijska zona gde se nalazi „Palfinger“ gotovo puna, te Grad ulaže u industrijsku zonu severno od grada.

Dragana Sotirovski
Dragana Sotirovski foto: GP018

„Za poslednje četiri godine stiglo je pet investitora u grad Niš, „Palfinger“ je pretposlednji, poslednji koji je stigao je „Ariston“. Verujemo da ćemo u narednom periodu imati mnogo onih evropskih kompanija, pa i svetskih, koje će se odlučiti da rade u Nišu. Zato je cilj da opremimo industrijske zone Sever 1 i Sever 2, kako bi svi ti ljudi koji žele da započnu biznis u Srbiji, a izaberu Niš, imali prostor za to“, kaže Sotirovski.

Suvodolski potok foto: GP018

Grad je preuzeo obavezu da izmesti Suvodolski potok, koji je pravio probleme meštanima naselja Brzi Brod, ali je smetnja i samoj fabrici.

„Trasa Suvodolskog potoka je već decenijama jasno definisana kroz planske dokumente. Spušta se nizvodno ka Nišavi, prolaskom ispod Bulevara ide dalje ka istok i između samog naselja i izvorišta Medijana gde se uliva u reku Nišavu. Trasa je 2,3 kilometra“, pojasnio je Dušan Radivojević, direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Radivojević je dodao da su rešena imovinska pitanja na toj trasi, da je spremna projektna dokumentacija i da je dobijena građevinska dozvola. U toku ove nedelje objaviće se tender za izvođača radova, a završetak izmeštanja potoka očekuje se za pet do šest meseci.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde