Naslovna Društvo Bazar zdravlja“ u organizaciji Gradske opštine Medijana i Doma zdravlja Sprečite bolest...

Bazar zdravlja“ u organizaciji Gradske opštine Medijana i Doma zdravlja Sprečite bolest preventivom

0
Bazar zdravlja
Bazar zdravlja foto: GO Medijana

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, obišao je štandove ovogodišnjeg „Bazara zdravlja“ – zajedničke akcije Doma zdravlja Niš i ove opštine.

Nebojša Kocić
Nebojša Kocić foto: GP018

„Cilj je promocija zdravih stilova života i novih mogućnosti u prevenciji i lečenju, u niškom Domu zdravlja, kao najvećoj ustanovi ovoga tipa na Balkanu“ – izjavio je ovom prilikom predsednik Kocić, iskazujući veliku zahvalnost lekarim,a koji ovde rad, na izuzetnoj saradnji, kao i brizi koju svakodnevno posvećuju građanima.

Razgovarajući sa sugrađanima, Kocić je istakao značaj prevencije i zahvalio im na velikom interesovanju i odgovornosti, koje su dolaskom u Svetosavski park, pokazali pre svega, prema sebi.

Danijela Nešić Nebojša Kocić
Danijela Nešić Nebojša Kocić foto: GP018

„Ovom akcijom, uz podršku najveće niške opštine, želimo da približimo naše usluge građanima i povećamo svest o važnosti preventivnih pregleda, i na taj način smanjimo rizike od pojave opasnih bolesti“- izjavila je zamenica direktora Doma zdravlja Niš, Danijela Nešić.

Na Bazaru zdravlja građani su mogli da provere krvni pritisak, nivo šećera iz kapi krvi, da obave pregled mladeža i druge preglede, ali i da dobiju savet u vezi sa zdravim načinom života, štetnosti duvanskog dima, važnosti pravilne ishrane i fizičke aktivnosti, prevenciji i ranom otkrivanju kožnih bolesti.

Gradska opština Medijana ovakvim i sličnim akcijama, gde građani mogu da provere svoje zdravlje besplatno i na licu mesta, želi da pokaže da brine o zdravlju svojih sugrađana.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde