Naslovna Društvo „Mediana“ postavila nove podzemne kontejnere. Plan da se postave ukupno 62 ove...

„Mediana“ postavila nove podzemne kontejnere. Plan da se postave ukupno 62 ove godine

0
„Mediana“ postavila nove podzemne kontejnere
„Mediana“ postavila nove podzemne kontejnere foto: GP018

U ulici Jovana Ristića kod zgrade broj 12 postavljeno je „ostrvo“ sa novih osam podzemnih kontejnera. Uklonjeni su stari nadzemni, koji su zauzimali i veći prostor, te će taj prostor biti obogaćen novim klupama i zasadima.

Ivan Mihajlović
Ivan Mihajlović foto: GP018

„U dogovoru sa skupštinama stanara ovde su postavljeni podzemni kontejneri, i to novih osam podzemnih kontejnera i jedno novo kontejnersko ostrvo. Pored toga što je samo kontejnersko ostrvo mnogo lepše i sami podzemni kontejneri izgledaju lepše, važno je da znamo da oni imaju mnogo manji negativan na životnu sredinu i životni prostor građana, zato što ne cure i iz njih se ne šire neprijatni mirisi“, naveo je Ivan Mihajlović, v. d. direktora JKP „Mediana“.

Ove godine je u planu postavljanje 62 podzemna kontejnera, a nakon ulice Jovana Ristića, meštani Studeničke dobiće 10. Prošle godine postavljeno je 50 podzemnih kontejnera.

Trenutno su u gradu ukupno 482 podzemna kontejnera na 156 lokacija i oko 5.000 nadzemnih na oko 2.000 lokacija, kaže prvi čovek ovog javno-komunalnog preduzeća.

Inače, prostor između zgrada u ulici Jovana Ristića biće dodatno uređen. Biće zasađene nove sadnice i postaviće se klupi i đubrijere.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde