Naslovna Društvo Džunić paketićima obradovao decu iz najugroženijih porodica uoči pravoslavne Nove godine

Džunić paketićima obradovao decu iz najugroženijih porodica uoči pravoslavne Nove godine

0
Podela paketića foto: GP018

Predsednik Skupštine Grada Niša dr Boban Džunić je povodom obeležavanja pravoslavne Nove godine uručio paketiće deci iz socijalno ugroženih porodica i porodica sa jednim roditeljem.

Oko 100 mališana je dobilo svoj paketić u sali Centra za socijalni rad „Sveti Sava“ u Nišu. Džunić je prilikom uručivanja paketića deci rekao da će se Grad Niš truditi da deca budu radosna ne samo danas već i svakog dana u narednim godinama.

dr Boban Džunić foto: GP018

„Nabavili smo oko 100 paketića i zahvaljujem se Centru za socijalni rad i direktoru Zoranu Joviću, jer nam je omogućio da deci sa liste socijalno ugroženih i jednoroditeljskih porodica podelimo paketiće. Veliki broj dece je izrazio želju da prisustvuje ovom događaju. Naš zadatak je da svoj deci izmamimo osmeh na lice i radost u duši i srcu. Ta njihova toplina i osmeh nama puno znače. Trudićemo se da, ne samo u ovom danu, već u svim danima narednih godina svoj deci omogućimo da budu radosna i vesela, što će nama samo dati novi elan za naš dalji rad“, poručio je predsednik Skupštine dr Boban Džunić.

Pomoćnica direktora Centra za socijalni rad Lidija Stanković kaže da su za ovu priliku izabrana deca iz najugroženijih porodica, jer oni žive za ovakve trenutke.

Lidija Stanković foto: GP018

„Za ovu priliku smo izabrali decu iz najugroženijih porodica, oko 100 dece je u pitanju. Oni su presrećni i oni žive za ovakve trenutke, jer u njihovim životima vrlo su retki trenuci nekog izobilja. Za decu je izobilje kad su okruženi igračkama i slatkišima. U ime svih tih porodica se zahvaljujem predsedniku Skupštine Grada što se setio te dece“, rekla je Lidija Stanković.

Prema njenim rečima, u proteklih pet-šest smanjuje se broj korisnika novčane socijalne pomoći. U odnosu na prošlu godinu, taj broj je manji za 85 porodica. Ona dodaje da je smanjenju tog broja doprineo veći broj radnih mesta.

Trenutno je na evidenciji Centra za socijalni rad 5.900 porodica, koje primaju novčanu socijalnu pomoć.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde