Naslovna Društvo Združena vežba vatrogasaca na Trgu kralja Milana

Združena vežba vatrogasaca na Trgu kralja Milana

0
Združena vežba vatrogasaca foto: Svetlana Petrović

Na Trgu kralja Milana održana je združena vežba dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Niša, Vatrogasno – spasilačke brigade Niš i Hitne pomoći. Pokazali su kako udruženim snagama reaguju u slučaju saobraćajne nesreće i pojavom požara. Združenu bežbu pratili su v.d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić i gradski većnik Nenad Stanković, resorno zadužen za vanredne situacije.

Luka Čaušić

„Ovakvi događaji su izuzetno važni jer u danima koji nam predstoje naše zemlja će morati da bude spremna da angažuje sve svoje kapacitete da se odbranimo od sve češćih i sve težih elementarnih nepogoda. Dobrovoljni vatrogasci su ti koji predstavljaju značajnu snagu za odgovor na ovakve događaje i pomoć profesionalnim vatrogasnim jedinicama.To su mladi, hrabri i humani ljudi i mnogi od njih postanu i profesionalni vatrogasci“, istako je v.d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

U Nišu je za poslednjih nekoliko godina posle pauze od tri decenije oformljeno pet dobrovpljnih vatrogasnih društava. Najstarije među njima je Gradsko dobrovoljno vatrogasno društvo, a tu su i „Konstantin“, „Nais“, „Jedinstvo“ i „Stevan Sinđelić“.

Nenad Stanković
Nenad Stanković foto: GP018

„ Zajedno sa Sektorom za vanredne situacije pokrenuli smo formiranje dobrovoljnih vatrogasnih društava kojih sada ima pet sa 100 pripadnika koji su prošli obuku. Grad njihov rad pomaže finansijski ali i nabavkom opreme. U slučaju vanrednih situacija ova društva se stavljaju na raspolaganju kako bi zaštitili građane i njihovu imovinu“, istako je gradski većnik Nenad Stanković.

Dobrovoljna vatrogasna društva, vatrogasci i Nenad Stanković
Dobrovoljna vatrogasna društva, vatrogasci i Nenad Stanković foto. GP018

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde