Naslovna Društvo Simfonijski orkestar zameniće sve stare gudačke instrumente, spremaju i operu

Simfonijski orkestar zameniće sve stare gudačke instrumente, spremaju i operu

0
Simfonijski foto
Simfonijski foto: GP018

Muzičari niškog Simfonijskog orkestra su početkom godine dobili po prvi put u svojoj istoriji nove instrumente. Tom prilikom oko trećina njih je dobila nove instrumente, dok su ostali i dalje morali da nose svoje lične instrumente od kuće i da sviraju na njima bez naknade.

Skupština grada Niša je odobrila još 15 miliona dinara za kompletiranje gudačkog orkestra novim instrumentima.

Tatjana Veličković Minčić
Tatjana Veličković Minčić foto: GP018

„Niški simfonijski orkestar je zahvaljujući razumevanju naših potreba, posle 71 godine dobio instrumente – gudačke i duvačke. Prošlim rebalansom na sednici Skupštine grada je odobreno još 15 miliona dinara i sada smo u proceduri nabavke ostalih gudačkih instrumenata Simfonijskog orkestra. Posle ove nabavke imaćemo kompletno opremljen orkestar gudačkim instrumentima, a takođe će biti nabavljen i deo duvačkih instrumenata koji su neophodni za nesmetan proces odvijanja rada“, poručila je Tatjana Veličković Minčić, direktorka Simfonijskog orkestra Niš.

Njih u narednom periodu očekuje veliki događaj, tačnije opera „Kavalerija rustikana“ Pjetra Masanjija. Ona će biti izvedena u Narodnom pozorištu 11. i 13. juna.

Takođe, biće deo programa obeležavanja gradske slave Sveti car Konstantin i carica Jelena. U nalazištu „Medijana“ će izvesti mini koncert pod dirigentskom palicom Zorana Stanisavljevića, a nastupiće solisti Aleksandra Ristić, Marko Milisavljević i Kristina Đorđević.

Na Svetski dan muzike 21. juna je pripremljen spektakl na Letnjoj pozornici. Sa Simfonijskim orkestrom će nastupiti beogradski „Big bend“, ali i džez muzičar Stjepko Gut.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde