Naslovna Uncategorized Branislav Jovanović : Da nam građani ponovo pruže šansu da nastavimo da...

Branislav Jovanović : Da nam građani ponovo pruže šansu da nastavimo da gradimo gde smo stali pre 12 godina

0
Miloš Parandilović i Branislav Jovanović foto GP018
Miloš Parandilović i Branislav Jovanović foto: GP018

Branislav Jovanović dosadašnji član koalicije „Niš, moj grad“ na predstojeće izbore nastupiće sa strankom „Novo lice Srbije“ na listi „Niš, naš grad – Branislav Jovanović, Novo lice Srbije – Miloš Parandilović“. Prema rečima Jovanovića lista je spoj mladosti i iskustva.

On je trenutno član skupštinske opozicione koalicije „Niš, moj grad“, s kojom neće nastaviti saradnju na predstojećim izborima.

Branislav Jovanović
Branislav Jovanović foto: GP018

„Pošto je zaustavljen razvoj grada, poruka građanima je da nam ponovo pruže šansu da gradimo i radimo to gde smo stali pre 12 godina. Samo ozbiljni ljudi mogu da vode ovaj grad. Nećemo valjda da ponovo političari se navežbavaju i polažu pripravnički staž. Opet da čekamo da prođu četiri godine i opet ovde u Nišu da gledamo to što smo gledali do sad“, poručio je Jovanović.

Jovanović je poručio da će debelo izmeriti s kim će da sarađuje nakon izbora, jer je njihov uslov da potencijalne koalicione kolege prihvate njihov program. On dodaje da je „maglovita situacija“ oko saradnje, jer mu nije jasno ko bojkotuje izbore i zašto, kao i ko je među listama „spavač“.

Jovanović obećava da će već u prvoj godini stvoriti dve milijarde dinara više za kapitalnu gradnju, ukoliko pobede na izborima.

„Preokret je potreban već u prvoj godini. Odmah ćemo duplirati program kapitalnih investicija u našem gradu. Odmah, racionalizacijom i štednjom. Odmah ćemo napraviti dve milijarde dinara više za kapitalnu gradnju, ne za krpljenje rupa. Smešno je da u 21. veku pričamo o krpljenju rupa“, kaže prvi na listi „Niš, naš grad“.

On smatra da je neophodno da se za jug Srbije donese zakon za regionalnu televiziju kao što ima Vojvodina. Podsetio je da je Niš u 2011. i 2012. godini bio ekonomski razvijeniji grad od Novog Sada, sa samo par hiljada manje stanovnika, dok danas Novi Sad ima 50.000 stanovnika.

„A gde smo sada? Triput manji budžet imamo od Novog Sada“, upitao je Jovanović.

U Paliluli je njihova lista odbijena zbog, kako Jovanović kaže, nakaradnog zakona o promeni prebivališta, čime je ostao bez dva odbornika na listi.

„Teško smo osakaćeni na opštini Palilula, što nam je lista stavljena van snage i odbačena. Tamo su neregularni izbori i nećemo učestvovati. Mi smo tamo imali odbornika na prošlim izborima, imali smo najbolji rezultati i neće nas biti, što je skandal. Žalili smo se sudu“, zaključio je Branislav Jovanović.

Na izborima za odbornike Skupštine grada Niša Jovanovićeva lista „Niš, naš grad – Branislav Jovanović, Novo lice Srbije – Miloš Parandilović“ biće 11. na listiću.

#Politika 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde