Naslovna Niš Dragoslav Dale Pavlović obišao Rome u Beograd mali: Vodićemo računa da oni...

Dragoslav Dale Pavlović obišao Rome u Beograd mali: Vodićemo računa da oni i njihova deca bolje žive

0
Dragoslav Dale Pavlović obišao Rome u Beograd mali
Dragoslav Dale Pavlović obišao Rome u Beograd mali foto: GP018

Prvi na listi „Aleksandar Vučić. Niš – sutra“ Dragoslav Pavlović razgovarao se je sa Romima iz Beograd male u Romskom kulturnom centru. On je istakao da su im problemi već dobro poznati, ali je važno da čuju šta je još ljudima potrebno.

Dragoslav Dale  Pavlović
Dragoslav Dale  Pavlović foto: GP018

„Ovi razgovori danas potvrđuju sve ono što mi već znamo. I u ovom naselju u prethodnom periodu je puno urađeno, rađeno je i na odvozu komunalnog otpada, uređenju ulica, kvalitetu života ljudi tokom prethodnih 12 godina“, naveo je Dragoslav Dale Pavlović.

On je istakao da je važno da svi građani Crvenog krsta i Niša na jednak način budu prihvaćena i shvaćena i da sva deca žive jednako dobro u svim delovima grada.

„Nama je važno da danas dodatno čujemo šta je ljudima potrebno i da kažemo svim narodima i narodnosti koji žive na u našem gradu i pripadnicima nacionalnih manjina na jednak način izlazimo u susret i da ćemo u budućnosti razmišljati o njima i da ćemo voditi računa da oni i njihova deca bolje žive“, dodao je Pavlović.

On obećava povećanje privredne i ekonomske moći Niša, što će dovesti do novih radnih mesta za sve Nišlije, a naročito za Rome.

Na listi koju predvodi SNS nalazi se i Igor Paunović, pripadnik romske nacionalne manjine. On je istakao da je važno da se glasa za Aleksandra Vučića kako bi Romi imali odbornika i kako im ne bi rušili kuće.

Igor Paunović
Igor Paunović foto: GP018

„Kao odbornik u Gradskoj kući je važno da znamo šta se radi, da Romi znaju svoja prava, da imaju svog predstavnika, da bi ih zastupao za sve probleme, da li je to kanalizacija, voda, rešavanje kuće ili bilo čega. Sledeće godine se „Mediana“ seli kod Žandarmerije i Romi imaju problem da li će da se ruše kuće i da se grade stanovi. Zato je važno da naši glasaju za Aleksandra Vučića da bih ja mogao da zastupam njihova prava i sve što njima treba i šta se dešava po njih“, poručio je Paunović.

On je pohvalio i dobru saradnju sa trenutnim odbornikom i predstavnikom romske populacije u Skupštini Svetislavom Jovanović, koji im je pomagao oko problema sa strujom i vodom, ali i tokom pandemije, kaže Paunović.

#Politika 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde