Naslovna Niš Sotirovski i Džunić zadovoljni učinjenim u svojim mandatima, opozicija im daje ocenu...

Sotirovski i Džunić zadovoljni učinjenim u svojim mandatima, opozicija im daje ocenu nula

0
Sednica Skupštine grada Niša
Sednica Skupštine grada Niša foto: GP018

Pred lokalne izbore 2. juna kada će se birati novi odbornici Skupštine grada, kao i gradskih opština, predstavnici grada ocenili su svoj četvorogodišnji mandat kao uspešan. S druge strane, Dragoslav Ćirković iz koalicije „Niš, moj grad“ im daje „čistu nulu“.

Poslednja sednica Skupštine u ovom saziva je bila prilika da predsednik Skupštine grada Niša doc dr. Boban Džunić analizira učinjeno u prethodne četiri godine, tokom kojih je razmatrano preko 900 tačaka dnevnog reda.

doc dr. Boban Džunić
doc dr. Boban Džunić foto: GP018

„Lično sam zadovoljan radom Skupštine grada u ovom mandatu, naročito imajući u vidu da smo je modernizovali. Dobili smo e-parlament, transparentniji smo, poštovano je dostojanstvo odbornika i učesnika u radu svih lica, kao i dostojanstvo Skupštine grada Niša. Dobili smo i pohvale za transparentnost od relevantnih činilaca vlasti u Republici Srbiji i nevladinih organizacija“, poručio je Džunić i posebno naglasio zadovoljstvo ocenom SKGO-a da je niška skupština najtransparentnija.

Ipak, opozicioni odbornik Branislav Jovanović nije saglasan s tim i kaže da su stalno opstruirani i prekidani.

Branislav Jovanović
Branislav Jovanović foto: GP018

Gradonačelnica Niša je posebno naglasila projekte koje u Nišu radi država. Ipak, izdvojila je i neke „kapitalne stvari“, koje su rađene iz gradskog budžeta.

Dragana Sotirovski
Dragana Sotirovski foto: GP018

„Kada rezimirate šta smo sve uradili za ove četiri godine možemo da se pohvalimo nekim kapitalnim stvarima koje smo radili iz sopstvenog budžeta, koje su sugrađani toliko priželjkivali. Počev od akva-parka, koji je započet posle višegodišnjih obećanja, preko izgradnje pet vrtića, jedne škole, sanacije tri škole, sanacije više od 30 sportskih igrališta, dobili smo profesionalnu kuglanu, besplatan prevoz za starije od 65 godina i srednjoškolce – to je sve iz gradskog budžeta“, navela je Sotirovski.

Jovanović dodaje da je vladajuća stranka po treći put u nizu pogrešila s izborom gradonačelnika i zato sada sprema četvrtog.

Branislav Jovanović
Branislav Jovanović foto: GP018

„Mislim da je sistem potpuno zaribao ovde u gradu, mora da se menja. Grad sad funkcioniše na potpuno stari i prevaziđen način. Krupne odluke se ne donose u ovom gradu, to se odnosi i na kadrove i na tendere, o svemu se odlučuje u Beogradu. Mladi odlaze i naše osnovno pitanje je kako da zadržimo mlade“, izjavio je Jovanović uz predlog da se jeftini stanovi grade i za mlade, a ne samo za vojsku i policiju.

Njegov koalicioni kolega, bar za sada, Dragoslav Ćirković ističe da su pristojno ukazivali na loše odluke grada, ali ona nije razumela potrebe građana.

Dragoslav Ćirković
Dragoslav Ćirković foto: GP018

„Skupština je relativno radila dobro, a u toj priči je loš rad izvršne vlasti i materijal koji je dostavljala skupštinskoj manjini, jedinoj opozicionoj grupaciji „Niš, moj grad“. Mislim da ljudi iz vlasti nisu razumeli potrebe grada i nisu shvatili to na pravi način, vreme je da na sledećim izborima daju ocenu ovoj vlasti. Ja se nadam da će ona biti neprolazna, a što se nas kao opozicije tiče – čista nula“, zaključio je Ćirković.

#Politika 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde