Naslovna Društvo Radovi na uređnju novog parka napreduju planiranom dinamikom

Radovi na uređnju novog parka napreduju planiranom dinamikom

0
Park ispred Beogradske kapije foto: GP018

U skladu s planiranim dinamikom, gradski većnik Nenad Stanković izrazio je zadovoljstvo napretkom radova na uređenju parka kod Beogradske kapije Niške tvrđave. Ističući važnost detaljne i kvalitetne izgradnje, Stanković je naglasio da se sistem gradnje kaldrme razlikuje od ugradnje behaton ploča te da zahteva vreme i pažnju kako bi se prostor adekvatno prilagodio okolini.

Jedan od ključnih koraka u ovom procesu jeste saradnja sa JKP „Tržnica“, čiji su lokali u blizini budućeg parka. Stanković je istakao važnost uređenja tih lokala u skladu s zahtevima Zavoda za zaštitu spomenika, kako bi se ambijent dodatno oplemenio. Nadalje, radovi obuhvataju ugradnju kocki i provlačenje elektroenergetske mreže za osvetljenje, dok će JKP „Mediana“ doprineti zelenim površinama koje će obogatiti prostor.

Nenad Stanković foto: GP018

„Očekujemo da, slično kao što smo uradili s parkom kod Delte posle 32 godine, Niš dobije još jedan predivan park i lepo uređen deo grada“, naglasio je Stanković.

Planovi za daljnje korake uključuju uređenje prostora koji trenutno služi za parkiranje kod teniskih terena. Ovaj prostor će se revitalizovati i prilagoditi za šetnju i rekreaciju Nišlija, čime će se dodatno poboljšati celokupni ambijent Niške tvrđave.

U skladu sa vizijom očuvanja kulturnog nasleđa i stvaranja atraktivnih prostora za građane, radovi na uređenju parka kod Beogradske kapije Niške tvrđave predstavljaju važan korak ka unapređenju urbanih stvanju novih sadržaja u Nišu, zaključio je gradski većnik zadužen za komunalnu izgradnju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde