Naslovna Društvo ANASTASOV: Pri kraju rekonstrukcija male scene Narodnog pozorišta, biće rekonstruisana i velika

ANASTASOV: Pri kraju rekonstrukcija male scene Narodnog pozorišta, biće rekonstruisana i velika

0
foto: Narodno pozorište Niš

Rekonstrukcija male scene niškog Nardonog pozorišta je pri kraju, a gradska većnica za kulturu Adriana Anastasov najavila je i rekonstrukciju velike scene u toku ove godine. Konkurs za izgradnju zgrade Narodnog muzeja i galerije likovne umetnosti produžen je za još meseca dana, najavila je gradska većnica za kulturu Adriana Anastasov.

Adriana Anastasov foto: GP018

„Grard Niš je zajedno sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj i Ministarstvom kulture realizovalo ovaj projekat. Ceo projekat je u potpunosti finansiran od Vlade Republike Srbije, odnosno od Ministarstva za javna ulaganja. U toku je projekat izrade rekonstrukcije velike scene, tako da ćemo u toku ove godine da uložimo značajna sredstva i u tu rekonstrukciju“, istakla je Anastasov i dodala da će time Narodno pozorište postati jedan reprezentativni objekat kulture.

Anastasov kaže i da je konkurs za izgradnju zgrade Narodnog muzeja i Galerije likovne umetnosti produžen za još mesec dana. Razlog za nezavršeni posao su prema njenim rečima praznici.

Ova odluka pruža dodatno vreme za kvalitetne prijave i osigurava da će izabrani projekat biti temeljito razmotren i pažljivo odabran.

Adriana Anastasov foto: GP018

„Proširenje roka za konkurs za izgradnju zgrade Narodnog muzeja i galerije likovne umetnosti je važan korak kako bismo osigurali da dobijemo najbolje moguće arhitektonsko rešenje za ovaj projekat“, istakla je Anastasov.

Prema njenim rečima ulaganje u objekte, doprineće daljem razvoju kulturne scene grada Niša.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde