Naslovna Niš PUPS: „Zelena jabuka kao simbol zdravog života“ !

PUPS: „Zelena jabuka kao simbol zdravog života“ !

0
Zelena jabuka kao simbol zdravog života
Zelena jabuka kao simbol zdravog života foto: PUPS

Povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja Opštinski odbor PUPS-Solidarnost i pravda Medijana juče je organizovao akciju u parku Svetog Save.

Tom prilikom prolaznicima , komšijama su aktivisti PUPS-a delili JABUKE kao simbol zdravlja i na taj način ukazali da je Svetski dan zdravlja značajan kako bi se ljudima ukazala da je briga o sopstvenom zdravlju veoma važna. Glavni cilj je da se ukaže na značaj dostupnosti zdravstvene zaštite svim ljudima širom sveta. Ovo je važan dan za sve nas, jer se obeležava kako bi skrenulo pažnju svetske javnosti pa i naše na najznačajnije zdravstvene probleme kako na globalnom nivou tako i na našem republičkom pa čak i gradaskom i opštinskom nivou.

Svetski dan zdravlja nastao je na Prvoj zdravstvenoj skupštini u Ženevi davne 1948. godine. Odluka o proslavljanju ove manifestacije stupila je na snagu 1. aprila 1950. godine. Tada je odlučeno da se Svetski dan zdravlja proslavlja 7. aprila, što je odmah i organizovano.

Te 1950. godine tema manifestacije je bila Upoznajte svoj zdravstveni sistem. Tokom poslednjih nekoliko godina, ova manifestacija je odradila mnogo poslova kako bi poboljšala spektar zdravstva. Čak 193 zemlje su članice ove organizacije, među kojima je i naša zemlja.