Naslovna Niš Pravni tim GG “Dr Dragan Milić” predao žalbe na rešenja Gradskoj izbornoj...

Pravni tim GG “Dr Dragan Milić” predao žalbe na rešenja Gradskoj izbornoj komisiji

0
Pravni tim GG Dr Dragan Milić
Pravni tim GG Dr Dragan Milić

Nakon što je GIK donela odluka o preliminarnim rezultatima izbora koji su održani 2. juna, a koji se ne razlikuju od onih koje je objavila 3. juna, oglasio se pravni tim GG „Dr Dragan Milić“.

„U ovom trenutku podneli smo žalbe na rešenje Gradskoj izbornoj komisiji“, kazala je Milena Vakić u ime pravnog tima.

Ona je objasnila da sada Gradska izborna komisija ima rok od 24 sata da njihove žalbe prosledi Višem sudu u Nišu koji ima rok 72 sata da odluči o konačnim žalbama.

Da podsetimo, Gradska izborna komisija je nakon vršenja uvida u izborni materijal i donošenja rešenja o ispravljanju zapisnika po prigovorima, donela odluku o preliminarnim rezultatima izbora koji su održani 2. juna.

U toj odluci Komisija je samo potvrdila rezultate koje je objavila 3. juna. Kao i tada, 30 mandata ide listi „Aleksandar Vučić – Niš sutra“, 16 Grupi građana „Dragan Milić“, 10 mandata dobija „Biramo Niš“, po dva „Kreni-promeni“ i „Ujedinjeni – Nada za Niš“, dok je potvrđen jedan mandat Ruskoj stranci.

Gradskoj izbornoj komisiji Grada Niša je zaključno sa današnjim danom, podneto ukupno 36 prigovora, kao i osam žalbi o kojima će odlučivati Viši sud u Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde