Naslovna Društvo Postavlja se novih 350 plastičnih kontejnera u širem centru grada

Postavlja se novih 350 plastičnih kontejnera u širem centru grada

0
JKP Mediana novi kontenjeri
JKP Mediana novi kontenjeri foto: GP018

JKP „Mediana“ je krajem prošle godine postavila prvi kontingent od 350 plastičnih kontejnera u užem gradskom jezgru. Danas je postavljanjem novih plastičnih kontejnera umesto metalnih u ulici Filipa Višnjića nastavljena ta akcija, u okviru koje će biti postavljeno još 350 novih plastičnih kontejnera.

Novi kontingent plastičnih kontejnera će biti raspoređen u širem centru grada. Postavljanjem ovakvih kontejnera, njihov udeo u ukupnom broju posuda za odlaganje smeća biće 15 odsto, a iz „Mediane“ najavljuju nastavak ove akcije. Plan je da u narednim godinama u Nišu budu samo plastični i podzemni kontejneri.

Ivan Mihajlović
Ivan Mihajlović foto: GP018

„Motiv za ovakve aktivnosti su pritužbe građana na buku, koja se stvara prilikom noćnog odvoženja otpada. Podsećam da smo 13. decembra 2022. godine po prvi put u istoriji grada i JKP „Mediana“ počeli sa noćnim odvozom otpada. Pored toga što plastični kontejneri ne stvaraju buku, oni su i mnogo bolji za upotrebu, jer bolje utiču na životnu okolinu, njihovi poklopci su drugačije dizajnirani i smanjuju ili potpuno sprečavaju širenje neprijatnih mirisa“, naveo je Ivan Mihajlović, v. d. direktora JKP „Mediana“.

Plastični kontejneri su zapremine 1,1 metra kubnog i imaju mali i veliki poklopac koji se lako otvaraju i zatvaraju. Mihajlović je apelovao na građane da ne bacaju pepeo i žar u kontejnere, jer je bilo slučaja paljenja.

JKP Mediana novi kontenjeri
JKP Mediana novi kontenjeri foto: GP018

Trenutno na 2.000 lokacija u gradu ima gotovo 5.000 nadzemnih kontejnera. Zamenjeni metalni kontejneri će biti postavljeni da druge lokacije u gradu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde