Naslovna Društvo Irena boluje od više bolesti i potrebna joj je pomoć: Moram da...

Irena boluje od više bolesti i potrebna joj je pomoć: Moram da preživim zbog ćerke

0
Irena Nigić i prof dr. Miroslav Milutinović
Irena Nigić i prof dr. Miroslav Milutinović foto: GP018

Četrdesetpetogodišnja Irena Nigić iz niškog naselja Branko Bjegović boluje od više dijagnoza – polineuropatija, mišićna distrofija, angina pektoris, poliartritis, osteoporoza, hipertenzija, hiperlipidemija, atrofije desnog oka, obostrana gluvoća…. Irena je majka devojčice od šest godina i ona je njen najveći uspeh i radost i zbog nje hoće da bude jaka i zdrava. Zbog toga se obratila Fondaciji „Humanost bez granica“ i nada se pomoći humanih ljudi.

Irena Nigić
Irena Nigić foto: GP018

„Celu ovu akciju sam pokrenula prvenstveno zbog svog deteta. Dete ima šest godina i ima svoje potrebe. Hoće da prošeta, ode do prodavnice, a ja se trudim maksimalno da joj izađem u susret, ali sama ne mogu da vrtim kolica, a dete bole ruke kad me gura. Nadam se da imamo i dobre sugrađane i dobre ljude koji imaju i te kako empatije da nam pomognu da nama olakšaju život“, kaže Irena.

Njoj su potrebna sredstva za kupovinu skutera za osobe sa invaliditetom, tretmane hiperbarične komore, kupovinu slušnog aparata, lekova, vitamina i suplemenata. Našoj sugrađanki možete pomoć slanjem SMS poruke sa brojem 208 na 2407. Cena poruke je 200 dinara.

Kroz suze govori da nema dovoljno novca za sve lekove, ali ističe da mora da pije lekove za srce kako bi preživela zbog svoje ćerke, jer je već imala infarkt.

Irena Nigić
Irena Nigić foto: GP018

„Trudim se da budem optimistična, da me ona nikad ne vidi tužnu, da uvek budem nasmejana, ali dođe trenutak kad ona nije tu, pa se ja osamim i isplačem muški. Dignem glavu gore i kažem da moram zbog nje“, govori Nigić.

Njoj je podrška u svemu otac sa kojim živi. Irene se setila i njena opština, koja joj je uplatila pomoć od 120.000 dinara.

prof dr. Miroslav Milutinović
prof dr. Miroslav Milutinović foto: GP018

„Došli smo da vidimo šta mi možemo da pomognemo. Na sednici Veća smo doneli odluku da 120.000 dinara pomognemo sada, a videćemo kako kasnije za pomagala, ako bude potrebno našoj Ireni“, poručio je prof dr. Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni krst.

Po oprobanom receptu pred svake izbore, Milutinović najavljuje da će preko 500 porodica samohranih roditelja i porodica sa troje i više dece dobiti pomoć od 8.000 dinara. Takođe, biće podeljena i jednokratna pomoć za građane lošeg finansijskog stanja.

Pored pomoći slanjem SMS poruke sadržine 208 na 2407, Ireni možete pomoći i direktnom uplatom na račun ili putem preko PayPala, koji se nalazi na sajtu Fondacije „Humanost bez granica“ na stranici pomoći Ireni Nigić.

Dinarski račun: 160-6000001919347-25

Devizni račun: 160-6000001919913-73

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde