Naslovna Društvo Planinarski klub „Železničar“ organizuje polazak iz Niša na „Vidovdanski noćni uspon na...

Planinarski klub „Železničar“ organizuje polazak iz Niša na „Vidovdanski noćni uspon na Rtanj“

0
Planinarski klub Železničar
Planinarski klub Železničar

Planinarski klub „Železničar“ Niš za svoje članove organizuje odlazak na akciju „Vidovdanski noćni uspon na Rtanj“. Oni će se sa kolegama iz drugih klubova obreti ka vrhu Rtnja u noći između 29. i 30. juna.

U pitanju je akcija od posebnog značaja koju organizuje Planinarski klub „Šiljak“. Staza je srednje teška, ukupne dužine 14,2 km, a kreće iz naselja Rtanj južnom stranom planine, i vodi šumskom stazom do serpentina, odakle dalje nastavlja serpentinama i za četiri sata laganog hoda stiže se do vrha Šiljak na 1560 metara.

Iz Niša do početne tačke akcije (u podnožju Rtnja) putuje se minibusom, a okupljanje je kod ulaza u Tvrđavu u subotu u 21.40 sati.

„Adekvatna obuća, rezervna garderoba i obavezno nešto deblje i toplije u rancu zbog hladne noći (zimska jakna, polar…), poželjno i rukavice i kapa. Pored toga, takođe obavezno: čeona lampa i rezervne baterije, kabanica, naočare za sunce, zaštitna krema za sunce. poželjno štapovi i kačket/šešir“, navode iz Planinarskog kluba „Železničar“ i dodaju da treba poneti bar dva litra vode.

Prijave isključivo kod vodiča akcije na telefon ili na sastanku kluba, svake srede od 19 časova u sali sportskog saveza Niša. Kotizacija je 1.800 dinara i plaća se najkasnije do 26. juna na sastanku kluba.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde