Naslovna Uncategorized Učenici Muzičke škole organizuju humanitarni koncert za pomoć maloj Jani

Učenici Muzičke škole organizuju humanitarni koncert za pomoć maloj Jani

0
Humanitarni koncert za malu Janu
Humanitarni koncert za malu Janu foto: NKC

Talentovani mladi umetnici iz Muzičke škole u Nišu sa Niškim kulturnim centrom organizuju humanitarni koncert za malu Janu. Koncert će biti održan 20. juna sa početkom u 19 sati u Maloj sali NKC-a. Ulaz je dobrovoljni prilog za lečenje devojčice Jane.

„Dragi prijatelji, kolege i svi vi koji možete i želite da budete deo nas u još jednoj humanitarnoj akciji Muzičke škole iz Niša, u saradnji sa Niškim kulturnim centrom. Dođite i podržite naše učenike i njihove profesore. Nesebično i velikog srca, muzikom, kako najbolje i znamo želimo da damo svoj mali doprinos jednoj maloj Jani“, navode iz Muzičke škole.

Kroz 20 izvedbi, mladi niški umetnici i muzičari u maloj sali NKC-a izvešće klasična muzička dela i narodne pesme.

Jani je po rođenju ustanovljena dijagnoza kongenitalnog inflamatornog miofibroblastoma- sakrokokcigealnog tumora (D21.4 Neoplasma benignum textus connexivi et textuum mollium abdominis aliorum), zbog čega je nakon 15 dana od rođenja vršeno operativno lečenje u UDK Tiršova.

Od rođenja se prati od strane nefrologa i neurohirurga. Jana ne hoda, sedi spontano i počinje sa vertikalizacijom. Klinički postoji hipotonija. Postoji inegalitet desne noge od 17 mm. Ustanovljena je i dijagnoza paraplegije (G82.0 Paraplegia flaccida).

Nakon operacije, MR pregledom je uočena promena na kičmenom stubu. Nova operacija izvršena je 2019. godine.

Usled neurogene bešike intenzivno je sprovođena stimulacija peristaltike creva i mokraćne bešike interferentnim strujama zbog čega je u martu 2023. godine urađena urodinamika nakon čega Jana hoda samostalno sa desnom nogom u spoljašnjoj rotaciji.

Kako bi Jana napredovala potrebna su značajna finansijska sredstva za rehabilitacije, fizikalne terapije, elektro stimulacije, operacije, specijalističke preglede i kontrole, laboratorijske analize, suplemente, medikamente i medicinski potrošni materijal.

Ukoliko ne možete da prisustvujete humanitarnom koncertu i ostavite dobrovoljni prilog, možete pomoći i slanjem SMS poruke sadržine 904 na broj 3030.

Takođe, možete da izvršite uplatu na dinarski račun: 160-6000000795164-78 ili na devizni: 160-6000000795507-19, IBAN: RS35160600000079550719, SWIFT/BIC: DBDBRSBG

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde