Naslovna Društvo Održano okružno takmičenje u programiranju i vožnji dronova i robotića pod nazivom...

Održano okružno takmičenje u programiranju i vožnji dronova i robotića pod nazivom „Znanjem za budućnost“

0
foto: Rotari klub Niš-Medijana

Rotari zajednica Srbije i Crne Gore, izmedju ostalih aktivnosti i ove godine nastavila akciju mBot robotića i edukativnih dronova za osnovne škole u Srbiji namenjenih učenicima 5. i 6. razreda osnovnih škola za praktično učenje programskih jezika skreč i pajton, po programu Ministarstva prosvete Republike Srbije sa kojim imamo potpisan Memorandum o saradnji.

Rotari klub Niš-Medijana sa ostalim klubovima iz Niša, je svoju saradnju sa gradom započeo 2020. godine, koja se nastavila 2021. i 2022. dodelom dronova i robotića, a 2023. je organizovao okružno takmičenje u programiranju i letenju dronovima. Ove godine smo u petak 1.marta 2024. u Elelktrotehnickoj skoli Mija Stanimirovic u Nišu, zajedno sa Rotari klubom Beograd Čukarica organizovali ovogodisnje okružno takmičenje u programiranju i vožnji dronova i robotića pod nazivom „Znanjem za budućnost“.

foto: Rotari klub Niš-Medijana

Pokrovitelj je kao i svih prethodnih godina bio Grad Niš i gradonačelnica Dragana Sotirovski. Takmičenje je otvorila pomoćnica gradonačelnice za oblast međunarodne saradnje Jovana Mitić. Ove godine na takmicenju je učestvovalo 110 učenika iz osnovnih škola iz Niša, Vlasotinca, Prokuplja, Merošine, Pirota, Babušnice, Dimitrovgrada, Bele Palanke, Vranja, Leskovca, Bujanovca, Vladičinog Hana, Surdulice, Lebana, Bosilegrada, Aleksinca, Preševa, Medvedje, Gadzinog Hana, Soko Banje, Bojnika, Doljevca, Crne Trave i Podujeva.

foto: Rotari klub Niš-Medijana

Cilj akcije Rotari zajednice bio je podizanje digitalne pismenosti učenika i nastavnika i motivisanje da uce programiranje na atraktivan i praktičan nacin uz korišćenje nove moderne IT tehnologij, kao priprema za dalje obrazovanje i razvoj, a sve u cilju formiranja novih kadrova i njihovog lakseg zapošljavanja u industriji novih tehnologija. Najboljima su podeljene nagrade, ali su njihovo dobro raspoloženje i osmesi nakon takmičenja bili nagrada za sve prisutne. Rezultat takmičenja je da su svi učenici koji su učestvovali, naši pobednici.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde