Naslovna Niš Održan “28. Maraton Samoprevazilaženja”

Održan “28. Maraton Samoprevazilaženja”

0
28. Niškom Maratonu Samoprevazilaženja.

U nedelju 3. Marta u parku Čair u Nišu održao se “28. Maraton Samoprevazilaženja”. U trci je učestvovalo preko 300 takmičara, kako iz Srbije, tako i iz Britanije, Češke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije i Crne Gore.

Plasman u apsolutnim kategorijama je sledeći:

MARATON:

Prvo mesto je prilapo Siniši Stankoviću iz AK Vranjski maratonci sa vremenom 2:57:08

Drugo mesto je pripalo Dejanu Veličkoviću iz SU PObednik sa vremenom 3:14:00

Treće mesto je osvojio Marko KOldanov OAK kIkinda sa vremenom 3:15:04

POLUMARATON:

Prvo mesto Dimitar Petrovski iz Šri Činmoj Maraton Tima sa vremenom 01:18:13

Drugo mesto Stefan Stojanović sa vremenom 1:19:35

Treće mesto Timiš Gabrijel Valentin sa vremenom 1:20:42

TRKA NA 5 KM

Prvo mesto je osvojio Nikola Radičević iz 63. Padobranske brigade sa vrenom 00:19:47

Drugo mesto je pripalo Dejanu Ćirkoviću Dlakam Team sa vremenom 00:22:22

Treće mesto osvojio je Radiša Simić AK TOP FORM VALJEVO 00:22:40

U ŠTAFETI 4X5km

Prvo mesto ekipa TRKAČI S MORAVU sa vremenom 01:22:41

Drugo mesto Run&Fun 01:22:53

Treće mesto Umetnici 01:48:11

Fantastično prolećno vreme od 20 stepeni je doprinelo da veliki broj građana dođe u park Čair i bodri trkače. Ove godine smo uveli kraće trke na 5km kao i štafetu 4x5km sa ciljem da motivišemo i isnpirišemo ljude i damo im priliku da dožive lepotu trčanja i sprotskog duha. Tradicionlano su iskusni trkači pozdravljali sve koji su se prvi put odvažili da kroče patikom na stazu i otisnu se u nepoznato iskustvo. Upravo to isksutvo i taj izlazak iz komfor zone predstavlja glavni motiv ŠRI ČINOMJ TRKA širom sveta, a to je da ljudi samoprevaziđu sopstvene granice, blokade i barijere i upuste se u nepoznato jer na tom putu će uvek naći podršku sličnih.

Takođe posebno nam je drago da budemo dobri domaćini i da ugostimo ljude iz svih krajeva svea u Niš i postaramo se da uslugom na trci i uslovima utičemo da upravo trkači budu naši ambasadori i nose priču o Nišu i Nišlijama.

Ove godine smo imali i veliki broj dece na trci ali i u publici. Posebno bih izdvojili sliku dece koji navijaju za svoju učiteljicu Minu, porofesroa Matematike Acu Krstića, ali našu poznatu sportiskinju Jovanu Stojković koja je trčala sa svojim sinom nema više od 6 godina i ujedno najmladji učesnik, dok je najstariji imao 80 godina.

Ovogodišnji maraton, jedan od najstarijih u Srbiji nakon Beogradskog i Novosadskog, uspešno je opravdao ulogu dobrog domaćina, dok je atmosfera bila zaista sjajna, što je dodatno obogatilo iskustvo svih učesnika i posetilaca.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde