Naslovna Društvo Mladi zainteresovani za gradske projekte

Mladi zainteresovani za gradske projekte

0

Grad Niš će i ove godine podržati projekte koji se odnose na rad mladih. Konkurs na koji su udruženja mogla sa se jave sa projektima je bio raspisan od 10. do 24. juna, a već krajem ove nedelje znaće se koji projekti će dobiti novac.

Za finansiranje programa koji se bave mladima iz gradskog budžeta izdvojeno je 5,5 miliona dinara, a Savet za mlade je razmatrao 30 od podnetih 35 projekata. Pet projekata nije imalo potrebnu dokumentaciju te je iz tog razloga odbijeno.

“Novac za projekte je tu, ali će komisija odlučiti ko će i koliko sredstava dobiti”, kaže Dušan Ćirić predsednik Saveta za mlade.

”Zadovoljni smo što se veliki broj projekata bavio temama koje i mi podržavamo, a to su zapošljavanje i informisanje mladih, položaj osoba sa invaliditetom, bezbednost mladih i slično”.

Dušan Ćirić kaže da su se organizacije koje su konkurisale za sredstva bavile kursevima ili stručnom praksom za mlade kako bi lakše došli do posla. Neki od njih su se bavili i problemima vezanim za informisanje mladih, ali nisu zaobišli ne probleme osoba sa invaliditetom.

“Posebno nas je obradovalo to da je bilo i ideja koje se do sada nisu pojavljivale na konkursima. Jedna od njih je vezana za žensko preduzetništvo”, dodaje Ćirić.

Prema njegovim rečima interesovanje za šest godina otkako se konkurs raspisuje i broj udruženja koja konkurišu za sredstva se stalno povećavaju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde