Naslovna Društvo Matura za sve: Humanitarna modna revija za pomoć deci oboleloj od najtežih...

Matura za sve: Humanitarna modna revija za pomoć deci oboleloj od najtežih bolesti

0
Matura za sve
Matura za sve foto: Elektrotehničke škole „Mija Stanimirović”

Učenički parlament Elektrotehničke škole „Mija Stanimirović” u saradnji sa časopisom „Bez limita” Filozofskog fakulteta u Nišu i ove godine organizuje humanitarnu modnu reviju, koja će biti održana 11. maja u 12 časova u holu škole. Novac od kupovine modnih komada je namenjen deci oboleloj od najtežih bolesti.

„U želji da svojim drugarima ponude autentične komade odeće, ali i modne dodatke kojim će se izdvojiti iz mase i napraviti upečatljive kombinacije za maturu, učenici žele da pošalju važnu poruku – solidarnosti, humanosti, a pre svega prihvatanja različitosti, te su odlučili da sav novac prikupljen ovim putem bude prosleđen u humanitarne svrhe“, navode iz Učeničkog parlamenta ETŠ „Mija Stanimirović“.

S tim u vezi, srednjoškolci pozivaju sugrađanke i sugrađane da pregledaju svoje ormare i pronađu one haljine, muške košulje, pantalone ili neke druge modne komade za posebne prilike koje su nosili samo jednom ili nikada, a žele da ih poklone, da se jave školi i doniraju.

Donacije se predaju na portirnici škole do 25. aprila. Mogu se donirati odeća, obuća, nakit, ali je uslov da stvari budu nove ili jednom obučene, čiste i bez oštećenja.

Svi predmeti prikazani na reviji naći će se na licitaciji koja će se odvijati onlajn putem Fejsbuk stranice „Matura za sve“, a novac je namenjen za pomoć mališanima obolelim od najtežih bolesti.

Podsetimo, srednjoškolci i studenti akciju „Matura za sve” organizuju drugu godinu zaredom, a ideja je da ona postane tradicija. Oni ovim događajem žele da pošalju poruku da nije važan potpis na odeći, kao ni marka, već osoba koja je nosi.