Naslovna Društvo Ekonomski fakultet u Nišu organizuje takmičenje u rešavanju privrednih problema za srednjoškolce

Ekonomski fakultet u Nišu organizuje takmičenje u rešavanju privrednih problema za srednjoškolce

0
Case study junior
Case study junior foto.: GP018

„Case Study – Face The Challenge Junior“ već nekoliko godina okuplja srednjoškolce, koji se takmiče u pronalasku najboljeg rešenja poslovnog problema. Takmičari u okviru svojih timova tragaju za rešenjem realnih problema privrede i prezentuju ih stručnom žiriju. Na taj način dobijaju i bolji uvid i pripremu za svoju buduću karijeru.

Takmičenje u rešavanju realne problematike privrede pod nazivom „Case Study – Face The Challenge Junior“ organizuju Studentska asocijacija „Nova“ i Studentski parlament Ekonomskog fakulteta u Nišu, na čijem fakultetu se i održava ovo takmičenje 4. i 5. aprila.

„Tokom tekuće nedelje u periodu od 4. i 5. aprila biće održano takmičenje za učenike srednjih škola sa juga Srbije pod nazivom ,,Case Study Face The Challenge Junior“, sa ciljem da budući akademski građani Niškog Univerziteta dobiju realan prikaz probematike privrede i uvid u ekonomsku profesiju“, poručuju iz Studentskog parlamenta.

Prvi dan, 4. april, predviđen je za otvaranje takmičenja, predstavljanja „Case Study“ problema na kom će raditi takmičari i vremenski period za koncepiranje rešenja timova.

Drugi dan, 5. april, izdvojen je za prezentaciju kocepiranih rešenja Case Study problema pred žirijem, diskusiju i odbranu izloženog od strane timova, kao i proglašenje tima koji je došao do najkompletnijeg rešenja.