Naslovna Ekonomija Firma „Resor“ IZVOZI U ALŽIR

Firma „Resor“ IZVOZI U ALŽIR

0

Firma „Resor“ iz Gadžinog Hana i alžirska kompanija“ETCI“ sa sedištem u Bratislavi, u Gradskoj kući u Nišu potpisale su Ugovor po kome će firma Resor do kraja godine napraviti komponente za nadgradnju 500 kamiona za odvoz smeća, koje će izvesti u Alžir.

Ugovor su potpistali predstavnik alžirske vlade Elhadi Tauti i vlasnik firme „Resor“ Branislav Mihajlović.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić koji je istakao da se moraju podržavati privatna preduzeća u ovako velikim poslovima, jer to znači i napredak čitave privrede.

– Ovo je veliki korak za srpsku firmu i lokalna samouprava će i ubuduće podržavati ovakve ugovore. Vlada Republike Srbije ima sluha i sposobna je da prepozna kvalitet domaćih preduzetnika koje smo prethodnih godina često zapostavljali, rekao je Perišić.

Kompanija „Resor“ iz Gadžinog Hana imaće zadatak da do kraja godine napravi komponente za nadgradnju 500 kamiona tzv.smećaraca, kao što su cisterne i kranovi, koji će zatim biti izvezeni u Alžir, gde će ih naši inženjeri montirati, a vrednost ovog posla je 50 miliona dinara. Osim njih, za isti posao biće angažovano još srpskih firmi.

Od posla sa Alžirom koristi neće imati samo Niškavski, već i Rasinski okrug. Naime, pomenuta alžirska kompanija poslala je Pismo o namerama Ministarstvu privrede u kojem su izrazili želju da učestvuju u privatizaciji Prve Petoletke iz Trstenika. Tim povodom, potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić koji je istakao da se moraju koristi sve moguće poslovne veze, kako bi se privukli investitori i pomogao razvoj privrede.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde