Naslovna Društvo Dodeljena priznanjima davaocima – rekorderima

Dodeljena priznanjima davaocima – rekorderima

0

Crveni krst Niša i Zavod za transfuziju krvi, i ove godine pridružuju se obeležavanju Svetskog dana davalaca krvi, sa ciljem da se podigne nivo svesti o potrebi za obezbeđivanjem dovoljnih količina krvi. Tim povodom, u Gradskoj kući uručena su najviša priznanja rekorderima u dobrovoljnom davalaštvu.

Svako davanje krvi je poklon, a svaki davalac heroj. Četrnaesti jun je dan posvećen milionima ljudi koji na ovaj način doborovoljno i anonimno produžuju nečiji život.

Četrnaesti jun kao Svetski dan davalaca ustanovila je Svetska zdravstvena organizacija, jer je to datum rođenja Karla Lajštajnera, pronalazača osnovnih krvnih grupa.

Pored predstavnika, Zavoda za transfuziju, priznanja davaocima uručili su gradonačelnik Niša i predstavnici Crvenog krsta.

Ovom prilikom uručena su priznanja i najmlađima – učesnicima likovnog konkursa “Krv život znači“. Poruka ovogodišnjeg Svetskog dana doborovoljnih davalaca je “Dajte krv onima koje daruju život“ i posvećena je budućim majkama. Inače o revnosti niških davalac govori i podatak Crvenog krsta, da u Nišu, ni jedna operacija do sada nije odložena zbog nedostataka krvi.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde