Naslovna Niš NSZ: U susret građanima

NSZ: U susret građanima

0

“U susret građanima“, naziv je akcije koju je u Obrenovićevoj ulici organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje sa idejom da zainteresovane upozna sa uslugama koje im ova ustanova može pružiti na putu do radnog mesta.

Jedna od najvećih predrasuda među građanima jeste da ih Nacionalna služba za zapošljavanje direktno zapošljava, a u stvari predstavlja most između poslodavca i nezaposlenih. Poslodavci dolaze u ovu službu tražeći neophodne kadrove, da bi potom Nacionalna služba zapošljavanja napravila selekciju iz svoje baze podataka. Ova Ustanova za potrebe poslodavaca može obaviti i psihološko testiranje kandidata, dok nezaposlenima nudi mogućnost prekvalifikacije u skladu sa potrebama tržišta rada.

U Nišu trenutno na posao čeka oko 36.600 nezaposlenih među kojima i 3 doktora nauka. Njima se preporučuje aktivno traženje posla, kroz edukacije o učešću na konkursima, tehnikama poslovnog razgovora, pisanju CV-a. Ko zaista želi da radi, do posla će i doći.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje ističu da poslodavci najviše traže programere, diplomirane farmaceute, farmaceutske tehničare, tekstilne radnike, vodoinstalitere i varioce. S druge strane, nezaposleni se najčešće interesuju o mogućnostima za rad u inostranstvu.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde