Naslovna Društvo Završena 18. Nišavska regata

Završena 18. Nišavska regata

0

Dodelom pehara najboljima, završena je 18. Nišavska regata. Učestvovalo je 30 posada, a glavni organizator bio je Safari klub uz pokroviteljstvo gradskih Opština Pantelej, Palilula i Niška Banja.

Među 30 posada, koje su odmeravale snagu u brzinskom veslanju, na takmičarskoj stazi dugoj 5 km, od bazena u Donjoj Vrežini do centra Niša, prvo mesto osvojila je ekipa “Nešić Elektronics“. Bilo je to njihovo prvo učešće, tako da im postignuti uspeh utoliko značajniji.

Pehar za drugo mesto pripao je ekipi “Južne Morave“, a treće posadi “Srle“.

Trka je u prvom delu od Proseka do bazena bila rekreativna, dok su u drugom delu takmičarske mogućnosti pokazali oni koji su najviše verovali u sebe. Na čitavoj stazi nije bilo problema, pa su organizatori i pokrovitelji zadovoljni što je takmičare poslužilo vreme i što broj posada iz godine u godinu raste.

Specijalno zbog regate, Hidrocentrala Sićevo, podigla je nivo vode na Nišavi, kako bi trka bila brža i kako se ne bi oštetila oprema. Učestvovalo je oko 300 ljubitelja prirode, čamaca i reke. Organizatori najavljuju da će jubilarna 20. regata, pored domaćih, okupiti i takmičare iz inostranstva.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde