Naslovna Društvo CENTAR TRADICIONALNE KULTURNE DUHOVNOSTI „VUK KARADŽIĆ“ – Niški folklorci na Svetosavskim...

CENTAR TRADICIONALNE KULTURNE DUHOVNOSTI „VUK KARADŽIĆ“ – Niški folklorci na Svetosavskim danima u Austrij

0

Gradski Portal 018 – 04.02.2019

Folklorni ansambl Centra tradicionalne kulturne duhovnosti „Vuk Karadžić“ iz Niša učestvovao je od 1.do 4.decembra na Svetosavskim danima opštine Gmunden u Austriji. Niški folklorci iz ovog centra učestvovali su na ovoj manifestaciji na poziv crkve opštine Gmunden u eparhiji Austrijsko-Švajcarskoj.

„ Piblici smo se predstavili sa nekoliko koreografija pažljivo odabranih za Svetosavske dane“, kaže Miljko Petrović, rukovodilac Centra. „Naša folklorna grupa je izvela igre iz Niša i okoline, ali i Leskovca , zatim sa Kosova i Metohije, tačnije Gračanice, ali i iz Makedonije i Grčke“.

Petrović dodaje da su članovi folklornog ansambla bili srdačno primljeni i od strane domaćina, ali i publike, a posebno su ih oduševeli grčkim sirtakijem.

„U Austriji ima dosta Grka, a budući da su i oni pravolsavci prisustvovali su Svetosavskim danima, a na njihovo veliko iznenađenje naša deca su zaigrala sirtaki što su oni propratili burnim aplauzom i ovacijama“, dodaje Petrović.

Tokom boravka na Svetosavskim danima dogovorena je i uzvratna poseta, pa će Niški folklorci uskoro ugostiti i prijatelje iz Austrije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde