Naslovna Društvo Aleksandra Božanić novi v. d. dužnosti „Parking servisa“

Aleksandra Božanić novi v. d. dužnosti „Parking servisa“

0
Aleksandra Bozanic foto: GP018

Nakon isteka mandata dosadašnjem v. d. direktora Dejana Dimitrijevića, JKP „Parking servis“ od danas ima novu direktorku u v. d. statusu. Na tu poziciju je izabrana odbornica Skupštine iz redova SNS-a Aleksandra Božanić.

Prema rečima predsednika Skupštine dr. Bobana Džunića, ona je jedna od mladih, školovanih, perspektivnih kadrova Srpske napredne stranke.

dr Boban Džunić foto: GP018

„Skupština Grada je većinom glasova donela tu odluku i ja sam čestitao novoizbaranoj direktorki, odnosno vršiteljki dužnosti. To su kadrovi iz Srpske napredne stranke. Mladi, školovani, perspektivni, puni energije, tako da nema potrebe za zabrinutost opozicionih odbornika na koji način će funkcionisati i to javno-komunalno preduzeće“, naveo je predsednik Skupštine Grada Niša.

Branislav Jovanović foto: GP018

Jedan od „zabrinutih“ je i Branislav Jovanović iz opozicione koalicije „Niš, moj grad“. On je izbor Aleksandre Božanić za v. d. direktora „Parking“ servisa okarakterisao ponižavajućim. Naveo je da vladajuća stranka ima loš kvalitet kadrova, koji menjaju na godinu dana.

Božanić, inače obavlja funkciju izvršnog direktora Parking servisa. Ona je master inženjer menadžmenta i prema navodima u skupštinskom materijalu ona se na ovu dužnost ne može imenovati na period duži od godinu dana.

„Imajući u vidu da je dosadašnjem vršiocu dužnosti direktora Dejanu Dimitrijeviću istekao mandat, u cilju obezbeđivanja uslova za nesmetano funkcionisanje javno komunalnog preduzeća, neophodno je imenovati novog vršioca dužnosti”, navodi se u obrazloženju.

Ona je bila član saveta Niških muzičkih svečanosti, član Upravnog odbora Niškog simfonijskog orkestra, član saveta manifestacije „Filmski susreti“.

Radila je u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, a od 2018. godine zaposlena je u „Parking servisu“ na pozicijama interne kontrole, zatim na mestu savetnika direktora. Na poziciji izvršnog direktora JKP „Parking servis“ nalazi se od 2020. godine. Aleksandra Božanić je i član saveta Ekonomskog fakultata.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde