Naslovna Društvo FMP: Pokazali smo da smo kvalitetnija ekipa – Spartak: Pravili smo početničke...

FMP: Pokazali smo da smo kvalitetnija ekipa – Spartak: Pravili smo početničke greške

0

Gradski Portal 018 – 16.02.2017

Košarkaši FMP-a prvi su polu-finalisti ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća. Savladali su ekipu Spartaka rezultatom po četvrtinama 15:12, 39:30, 66:45, 77:58. Na konferenciji koja je kasnije usledila igrači i treneri izneli su svoje impresije utakmice.

“Ušli smo malo stisnuto u meč, kasnije smo pojačali intenzitet igre, kako u napadu, tako i u odbrani. Igrali smo dobro, ali možemo mnogo bolje od ovog” – izjavio je kratko Ajzea Ostin.

Branko Maksimović, trener FMP izjavio je nakon utakmice da su u Niš došli ne da bi se u subotu vratili kući, već da žele da ostanu i u nedelju i igraju finale.

“U nekim momentima imali periode dekoncetracije, neke stvari su se dešavale a to nije bio dogovor koji smo imali u svlačionici. Ipak, pokazali smo da smo kvalitetnija ekipa, imamo ceo dan da se odmorimo i spremimo za polu-finale” – izjavio je Branko Maksimović i dodao da nema potrebe da komentariše ekipu Crvene zvezde, jer je to, po njegovom mišljenju, najjača ekipa na Balkanu, dok je o ekipi Vršca imao samo reči hvale.

 

Nemanja Miščević, košarkaš Spartaka, rekao je da se poraz desio jer su slabije otvorili meč i napravili par početničkih grešaka zbog kojih će se vratiti u Suboticu ranije. Njegov trener, krajnje emotivno je govorio o  ovom meču i izjavio da nakon 21 godine košarkaški klub Spartak se nalazi na košarkaškoj mapi Srbije.

“Sam plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća je uspeh sam po sebi. Nakon 21 godine ponovo smo na košarkaškoj mapi Srbije. Sam ambijent, puna hala je nešto što je novo za nas, iako smo došli dan ranije i imali dva treninga u hali Čair nismo uspeli da se adaptiramo na ovakve uslove” – rekao je Dušan Alimpijević, trener Spartaka.

Košarkaši FMP će nakon večerašnjeg duela između Crvene zvezde i Vršca znati sa kime će igrati za plasman u finale završnog turnira Kupa Koraća.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde