Naslovna Društvo Danas u Sočiju počinje Svetski omladinski forum

Danas u Sočiju počinje Svetski omladinski forum

0
Svetski omladinski forum 2024.

Oko 200 mladih iz Srbije nalazi se trenutno u Sočiju u kojem danas počinje Svetski omladinski forum i traje do 7. marta. Reč je o događaju koji okuplja mlade do 35 godina, a srpska delegacije je jedna od najbrojnijih, čime nam je ukazana velika čast.

Na ovom događaju mladi će razmenjivati iskustva iz oblasti nauke, kulture, umetnosti, sporta, politike, biznisa i medija.

Delegacija Srbije u Sočiju

Učestvuje gotovo 100 zemalja sveta među kojima su Kina, Indija, SAD, Latinska Amerika, zemlje Evrope, Afrike i Balkana. Omladina će tokom foruma prisustvovati različitim predavanjima i radionicama na različite teme: od mode, medicine, ruske kuhinje, nuklearne energetike, najnovijih otkrića u kriminalistici do toga kako biti uspešan stend ap komičar. Najavljeno je učešće poznatih ličnosti Rusije, sveta, ali i Srbije. Forumu će prisustvovati i ruski zvaničnici, između ostalih, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i portparolka ruskog MSP-a Marija Zaharova kojima će učesnici moći da postavljaju pitanja. Najavljeno je učešće režisera Emira Kusturice i glumca Miloša Bikovića koji će sa učesnicima podeliti interesantne priče o svom radu i životnom putu.

Lazar Petrović

Aktivno učešće na forumu imaće i šef Kancelarije za mlade Grada Niša Lazar Petrović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde