Naslovna Društvo Završni radovi na akva parku u Niškoj Banji: Očekuju se nova radna...

Završni radovi na akva parku u Niškoj Banji: Očekuju se nova radna mesta i turisti

0
Završni radovi na akva parku u Niškoj Banji
Završni radovi na akva parku u Niškoj Banji foto: Grad Niš

Uređenje prostora na Akva parku Lozni kalem u Niškoj Banji je u punom jeku, čime se privode kraju radovi na jednom od najvažnijih infrastrukturnih projekata u gradu. Na površini od 5,4 hektara već je izgrađeno desetak različitih sadržaja, uključujući zatvoreni deo koji će obuhvatati spa centar, restoran i bazen, i koji će biti otvoren tokom cele godine.

Dragana Sotirovski
Dragana Sotirovski foto: GP018

„Akva park na Loznom kalemu biće dodatni sadržaj Niškoj Banji, mesto za Nišlije, turiste, ali i žitelje okolnih mesta. Biće tu novih radnih mesta za sugrađane, ali i nova šansa za našu Nišku Banju“, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.


Kako su ranije saopštili iz grada, ovo je najveća investicija
finansirana iz gradskog budžeta tokom mandata aktuelne gradske vlasti. Završetak građevinskih radova planiran je za kraj godine, nakon čega će uslediti postavljanje svih rekvizita. Radovi su bili usporeni zbog podzemnih voda i nedostatka radne snage.

Grad je u akva-park uložio 1,7 milijardi dinara, a očekuje se da će oko 100 ljudi naći zaposlenje u ovom objektu. Uskoro počinje i izgradnja parkinga za 500 vozila.

„Akva-park će imati jedan zatvoreni deo, koji će raditi 12 meseci u godini sa svim sadržajima, od restorana, preko sala za masažu, VIP džakuzi, i tako dalje. To je sve ono što poslovni svet traži. 10 velikih bazena, svaki bazen ponaosob za određene sadržaje i određenu populaciju, od rekreativnih do najmanjih za decu. Koliko samo mašinskih sala ima ispod zemlje“, izjavljivala je ranije gradonačelnica Niša.

Ovaj projekat najavljivan je kao razvojna šansa i nova budućnost Niške Banje. U više navrata je gradska vlast govorila da se investitori već javljaju za kupovinu zemljišta oko akva-parka sa ciljem izgradnje hotela.

Da podsetimo, pripremni radovi na akva-parku počeli su u februaru 2022. godine, a rok za završetak svih radova je tri godine. Završetak ovog projekta ne samo da će obogatiti turističku ponudu Niške Banje, već će doneti i nova radna mesta i prilike za razvoj lokalne zajednice.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde