Naslovna Niš Džudo za sve! Donirajte da bi deca sa smetnjama u razvoju zajedno...

Džudo za sve! Donirajte da bi deca sa smetnjama u razvoju zajedno trenirala sa drugim mališanima

0
Džudo klub
Džudo klub foto: Donacije.rs

Džudo klub „Palilulac“ iz Niša, jedan od najmlađih sportskih klubova u Srbiji, planira da u toku ove godine pokrene projekat „Džudo za sve“ koji će omogućiti inkluzivne treninge za svu decu, uključujući i decu sa autizmom, slepilom, i Daunovim sindromom. Ovaj projekat će biti prvi te vrste u regionu, a da bi u tome uspeli neophodna im je pomoć ljudi dobre volje.

Svi treninzi će biti potpuno besplatni za učesnike, čime „Palilulac“ želi da omogući svima mališanima da zajedno treniraju, uče i da se razvijaju, bez obzira na njihove sposobnosti.

„Osnovni cilj i zadatak projekta „Džudo za sve“ je da decu sa posebnim potrebama približimo i pokažemo da su i oni deo zajednice i da zajedničkom radu mogu da se i tako osećaju. Na taj način ćemo pre svega delovati na njihovo mentalno stanje, a kroz zajednički rad radićemo i na poboljšanju njihove motorike – spretnost, okretnost, brzina, orijentacija, kao i savlađivanju osnovnih džudo tehnika“, navode iz kluba „Palilulac“.

U projekat će biti uključeni profesori fizičke kulture, psiholozi, defektolozi, doktori kao i deca iz takmičarske grupe ovog kluba i to je u stvari prava inkluzija.

Džudo je inače prepoznat i preporučen kao najbolji sport za decu pre svega zbog sticanja samopouzdanja ali i maksimalno poboljšanja motoričkih sposobnosti.

Vođa projekta je trener Džudo kluba „Palilulac“ iz Niša Miodrag Mitrović, koji je inače profesor fizičke kulture, licencirani džudo trener, fizioterapeut, ali od prošle godine i sertifikovani trener „Erazmus“ sertifikata koji je dobio u Ljubljani.

Plan je da program počne u septembru 2024. godine i da traje do juna 2025. godine zajedničkim turnirom i prikazom stečenog znanja. Mesto sprovođenja projekta je Specijalna škola „Bubanj“ Nišu.

Za ovaj projekat je potrebno ukupno 740.000 dinara, i to za:

– strunjače 20 komada x 13.500 dinara = 270.000 dinara

– kimona 10 komada x 6.000 dinara = 60.000 dinara

– lap-top = 40.000 dinara

– nadoknade za stručna lica = 300.000 dinara

– organizacija završnog turnira (nagrade i plakete) = 70.000 dinara

Uplate za pomoć ovom projektu možete izvršiti na račun Džudo kluba „Palililuac“ Niš 160-600000151794-670, ili putem sajta za donacije:

https://www.donacije.rs/projekat/inkluzivni-dzudo-treninzi/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1Jgl8F9E7rpMTVKizBenwXV3F70MHOABuhbtb1zMxvR1zbnfYt0iVm8Ho_aem_xZjBzKd8hxVtAmdJD-4tBw

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde