Naslovna Društvo Zaprašivanje komaraca od 14. do 16. maja

Zaprašivanje komaraca od 14. do 16. maja

0

Nakon što je pred prvomajske praznike sklopljen ugovor sa izvođačem radova za ovaj posao, firmom „Sanit“, a za nadzor radova – sa Institutom za javno zdravlje Niš, napravljen je operativni plan dezinsekcije.
Kako je rečeno u gradskom Odseku za zaštitu životne sredine, ovog meseca počinje uništavanje krpelja, larvenih komaraca i odraslih jedinki, biće rađene dezinsekcije kuhinja i vrtića, a od juna i dezinsekcije i osnovnih i srednjih škola, zatim i poslovnih prostorija. „Sanit“ će prema obavezi obaveštavati građane o tačnim datumima i lokacijama zaprašivanja. Čitav posao radiće se sve do novembra – kaže šef Odseka za zaštitu životne sredine Sonja Milojković.
Za dezinsekciju protiv krpelja i komaraca na široj teritoriji grada, Gradsko veće Niša odobrilo je 2,9 miliona dinara.

Zbog prevencije od ujeda insekata, onima koji provode vreme u prorodi lekari preporučuju nošenje dugih rukava i nogavica, ali i da zaštite slobodnu kožu šaka i lica specijalnim kremama za teranje insekata, pre svega komaraca.
________________________________________

Tretman protiv larvi komaraca duž rečnih tokova i bara

Suzbijanje larvi komaraca počeće na teritoriji grada koja predstavlja stanište komaraca.

14. maja biće tretirani Gabrovačka reka, Jelašnička reka, Matejevačka reka, Nišava i bare pored Nišave, 15. maja – Brenička reka, Humska reka i Južna Morava, a 16. maja – bara u starom koritu Nišave kod Brzog Broda, topla bara i „mrtvaja“ kod Niške Banje, staro korito Nišave u naselju Ledena stena i Batušinačke bare kod naselja Mramor.

Pošto će na larve komaraca biti delovano ekološkim preparatom koji je neškodljiv na vodenu faunu, ovo zaprašivanje neće zahtevati posebne mere predostrožnosti, saopštavaju iz „Sanita“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde