Naslovna Niš „Nebeska trka“ u Srbiji kreće iz Niške Banje

„Nebeska trka“ u Srbiji kreće iz Niške Banje

0

Prva “Sky race” odnosno “nebeska trka” u Srbiji, na kojoj će učestvovali su 224 takmičara, održana je u subotu, 10. maja, na Suvoj planini. 102 trkača i 122 planinara iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Italije, Velike Britanije, Irana, Bugarske, SAD star trke je iz centra Niške Banje. Staza “Sokolov put” ide preko Koritnika, Crnog kamena, Mosora i Sokolovog kamena do Trema. Posle izlaska na najviši vrh Suve planine, svi takmičari treba da se spuste do Bojaninih voda preko Devojačkog groba, gde završavaju avanturu.

Zamislite distancu polumaratona a da treba da se popnete do Midžora sa nivoa mora. To je jedna od najtežih jednodnevnih ruta u našoj zemlji, sa najjačim usponom i sjajnim vidikovcima duž grebena Suve planine – poručili su organizatori.

Profil trke

Dužina trase je 22 kilometra, vremensko ograničenje za trkače je 7 sati, a za planinare 10 sati.

Prema propozicijama, “Sky race” spada u srednju kategoriju trka u planini, pošto staza nije kraća od 22 km niti duža od 50 km, a uspon je veći do 1.300 metara nadmorske visine.

Trku organizuje Savez ekstremnih sportova Srbije, Udruženje fristajlera, Turistička organizacija Niš i opština Niška Banja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde