Naslovna Društvo Zapošljavanje mladih prioritet Grada

Zapošljavanje mladih prioritet Grada

0

Po uzoru na omladinsku politiku u Evropskoj uniji, i u Srbiji, a potom i u Nišu, izgradiće se platforma kao garancija niškoj nezaposlenoj omladini, rekao je na sastanku sa gradonačelnikom Niša, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin. Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić je istakao da će u novom investicionom ciklusu pretpristupnih fondova, mladi u Nišu imati prioritet.

Obrazovana i nezaposlena omladina nije problem, već najveći potencijal Srbije, rekao je u Nišu državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin. Kako je istakao, više od 220.000 mlađih od 30 godina mora da dobije šansu da učestvuje u izgradnji bolje Srbije i dodao da je EU usvojila program “Garancija evropskoj omladini”, koja predviđa stažiranje i zapošljavanje mladih koji su duže od 4 meseca bez posla.

Gradonačelnik Niša prof dr Zoran Perišić rekao je da su polovina nezaposlenih u Nišu mladi ljudi i da je preko lokalnih akcionih planova njihovo zapošljavanje i sledeće godine prioritet grada.

Za projekte omladinskih orgnizacija naredne godine resorno ministarstvo planira više novca kako bi mladi ostali da žive i rade u svom gradu, rekao je Borovčanin i dodao da je ove godine za te namene bilo deset miliona dinara, a grad Niš izdvojio tri miliona.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde