Naslovna Društvo Šansa za dvadesetak mladih

Šansa za dvadesetak mladih

0

Dvadesetak niških stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije obučavaće se u privrednom društvu „Jugoistok“. To im je omogućeno zahvaljujući radionici, koju su zajedno otvorili direktor tog preduzeća Igor Novaković i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, Nenad Borovčanin. Borovčanin je istakao da su mladi najveći energetski potencijal Srbije, a direktor Jugoistoka kaže da će se znanje narednih godina sigurno više ceniti, pa će tako najbolji među stipendistima dobiti i posao.

Mladi stipendisti, nakon što su prošli konkurs Fonda za mlade talente, na radionici u Privrednom društvu „Jugoistok“ mogli su od stručnjaka da čuju kako posluje ovo preduzeće, a onda su obišli i njihove pogone i prostorije. U ovom trenutku oko 220.000 mladih u Srbiji nema posao, a da bi ga dobili, domaća preduzeća moraju da posluju dobro. Jedno od njih, sa šansom za mlade, jeste i „Jugoistok“.

Državni sekretar Nenad Borovčanin rekao je da su mladi najveći energetski potencijal Srbije, te se mora učiniti više da oni ne bi napuštali svoj grad.

Među odabranim niškim stipendistima su apsolventi ili diplomci sa četiri fakulteta – Ekonomskog, Pravnog, Zaštite na radu i smera Elektrotehnike. Za njih je, kažu, ovo dobra prilika za praksu.

Gosti „Jugoistoka“ zaključuju da najbolje treba vezati za najbolje, i očekuju da šansu mladima daju i druge uspešne firme.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde