Naslovna Društvo Upriličena poseta grčkih padobranaca Nišu

Upriličena poseta grčkih padobranaca Nišu

0
Upriličena poseta grčkih padobranaca Nišu foto: Grad Niš

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sastala se sa veteranima grčkog Udruženja padobranaca sa Peloponeza i Udruženja veterana 63. padobranske brigade u Gradskoj kući. Grčki prijatelji borave u Nišu povodom obeležavanja Dana vojnih padobranaca koji se obeležava istog dana kada i Dan oslobođenja Niša u Drugom svetskom ratu.

Saradnja dva udruženja traje već nekoliko godina i tokom svog boravka grčki veterani upoznaće se sa istorijom Niša posetama kulturno-istorijskim spomenicima u gradu i okolini.

Predsednik grčkih padobranaca Jorgos Kariotis preneo je gradonačelnici Niša predlog gradonačelnika peloponeskog grada Nemeje o uspostavljanju bliske saradnje tog grčkog grada i Niša koji je ona sa zadovoljstvom prihvatila.

Nemeja je istorijski grad poznat u mitologiji kao mesto gde je Herakle pobedio Nemejskog lava.

Dragana Sotirovski upoznala je goste sa podatkom da u Nišu žive potomci grčkih porodica koje su se posle Drugog svetkog rata doselile u Niš i u zanimljivom razgovoru predstavila im njihove običaje i aktivnosti na obeležavanju zančajnih praznika iz grčke istorije.

Predsednik Udruženja veterana 63. padobranske brigade Vidoje Kovačević obavestio je gradonačelnicu Niša da ih uskoro očekuje članstvo u Evropskoj asocijaciji padobranaca veterana.

Uručenje plakete foto: Grad Niš

Kovačević je Dragani Sotirovski uručio Plaketu Udruženja veterana 63. padobranske brigade za izuzetno razumevanje Grada Niša za borce i pomoć tom udruženju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde