Naslovna Društvo U Nišu sutra počinje Sajam privrede i preduzetništva

U Nišu sutra počinje Sajam privrede i preduzetništva

0

Gradski Portal 018 – 12.12.2018  
Novinar – Emilija Ostojić Kaculj 

Gradska opština Pantelej pod pokroviteljstvom grada Niša 13. i 14.decembra u hali Čair organizuje drugi Sajam privrede i preduzetništva.. Cilj Sajma je međusobno povezivanje i promocija proizvoda malih i srednjih preduzeća i preduzetnika sa teritorije Gradske Opštine Pantelej, Grada Niša i jugoistočnog regiona kao najnerazvijenijeg područja Srbije. Prema rečima Bratimira Vasiljevića, predsednik Gradske opštine Pantelej, pripreme za sajam su trajale preko šest meseci jer se radi o “vrlo odgovornom i ozbiljnom“ poslu. Svečano otvaranje Sajma je sutra u 12 sati, a Sajam će za posetioce biti otvoren od 10 do 22 sata. Ulaz je besplatan.

Bratimir Vasiljević 

“Nadamo se da će Sajam biti uspešen i borimo se da postane tradicija”, dodaje Bratimir Basiljević. “Ako ovakvim sajmovima mogu da se pohvale Novi Sad kod nas ili Plovdiv u Bugarskoj, zašto ne bi mogao i Niš da okupi privrednike na jednom mestu”, kaže Vasiljević. “ Nišu je potreban sajam sa ovim sadržajem jer je privreda grana od koje se živi i koja u našem gradu ima perspektivu.To je bio jedan od glavnih motiva za organizovanje jedne ovakve manifestacije”.

On dodaje da će ove godine na sajmu učestvovati preko stotinka lokalnih samouprava od Inđije do Preševa.

“Predstavićemo i stare zanate, a organizovaćemo i sajam zapošljavanja kao i sajam dualnog obrazovanja i to je novena ove godine ”, ističe Vasiljević.

Sajam je prilika da se na njemu sretnu privrednici, da razmene iskustva ali i da sklope nove poslove.

“To i jeste naš cilj, da se privrednici sreću, da razmenjuju iskustva, nove tehnologije i sve što je potrebno da bi proizvodnja bila uspešnija”, dodaje Vasiljević.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde