Naslovna Društvo Sutra se održava Sajam zapošljavanja i profesionalne orentacije

Sutra se održava Sajam zapošljavanja i profesionalne orentacije

0
SzPO foto Filozofski fakultet u Nišu
SzPO foto: Filozofski fakultet u Nišu

Sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije održaće se sutra 4. aprila od 10 do 16 časova u prostorijama Filozofskog fakulteta u Nišu. Organizatori događaja su Filozofski fakultet u Nišu (Kancelarija za razvoj karijere i podršku studentima) i Udruženje profesora francuskog jezika Srbije.

Sajam je otvoren za širu javnost, a posetioci će imati priliku da se povežu sa više od 30 kompanija, institucija i ustanova. Veliku podršku Sajmu pružaju partneri, a posebno se ističu zlatni partneri, kompanije NIS, Minth i Mplus, kao i srebrni partneri, kompanije Transcom, Decathlon, Magna, CityScope i Wersirius čija podrška omogućava stvaranje inspirativnog i korisnog iskustva za sve učesnike.

Koncept Sajma predviđa predstavljanje poslodavaca i njihove ponude poslova i praksi u direktnom kontaktu sa posetiocima na svojim štandovima, kao i edukativna predavanja i radionice. Posetioci Sajma će imati priliku da se povežu sa kompanijama i istraže mogućnosti zaposlenja i razvoja karijere, ali i prisustvovati interaktivnim radionicama i edukativnim predavanjima sa stručnjacima iz industrije. Pored toga, posetioci mogu ostvariti kontakte sa profesionalcima i predstaviti svoj CV menadžerima ljudskih resursa kompanija koje ih zanimaju.

Ove godine, u okviru Sajma zapošljavanja i profesionalne orijentacije, pripremljen je i niz dodatnih aktivnosti koje će posetiocima pomoći da naprave uspešan prvi kontakt sa potencijalnim poslodavcima:

  • Radionica Moj CV pružiće korisne savete i smernice stručnjaka za kreiranje efikasnog CV-ja koji će privući pažnju poslodavaca;
  • Radionica Blic intervju će pružiti praktične savete o predstavljanju na najbolji način, odgovaranju na pitanja i ostavljanju dobrog utiska;
  • Profesionalno fotografisanje za CV: fotografija na CV-ju je prvi utisak koji poslodavac stiče, a naša usluga profesionalnog fotografisanja omogućiće posetiocima da besplatno dobiju kvalitetne fotografije kojima će upotpuniti CV ili nalog na društvenoj mreži LinkedIn.
  • Pored toga, posetioci će moći da saznaju i kakve su poslovne ponude i prakse sledećih partnera: Kredium, Joorney, Hirequarters, Media i reform centar Niš, Ad’s up, Xingyu, Lobohouse, Fazi, RWS, Institut Francais, Deutch mit Danica and Wolf, Erfolg, Modern Talking, Confucius Institute, Cartias,
  • Kazneno-popravni zavod Niš, JP Zavod za urbanizam Niš, Centar za porodični smeštaj i usvojenje Niš, Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima, Crveni krst Niš, Centar za socijalni rad „Sveti Sava“, Nacionalna služba za zapošljavanje.

Novina ovogodišnjeg Sajma je i „Kutak zdravlja“ koji će posetiocima pružiti besplatne preglede i savete lekara. Takođe, ljubitelji fotografije i video zapisa moći će da zabeleže nezaboravan dan na Sajmu snimkom koji kreira atraktivan Photo Booth 360.

Sve aktivnosti su besplatne, a SZiPO je otvoren za sve studente, diplomce sa različitih fakulteta, kao i za ostale zainteresovane pojedince.

Da podsetimo, Sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije 2023 okupio je 30 poslodavaca iz različitih oblasti rada za sve profile koje školuje Fakultet kao i preko 3.000 posetilaca.