Naslovna Društvo Stotina mladica za održivi Niš: Zajednica NTP Niš u zelenoj misiji

Stotina mladica za održivi Niš: Zajednica NTP Niš u zelenoj misiji

0
Stotina mladica za održivi Niš foto: NTP

U duhu održivog razvoja i društvene odgovornosti, Naučno-tehnološki park Niš pokrenuo je inicijativu za sadnju 100 stabala u gradu. Ova inicijativa je izraz posvećenosti očuvanju prirodnog okruženja i unapređenju kvaliteta života građana Niša, te smo u saradnji sa JKP Mediana i kompanijama članovima NTP Niš obezbedili 100 različitih mladica.

Ovo je prilika da zajedno radimo na izgradnji održive budućnosti i da kao društveno odgovorne kompanije i zajednica ostavimo trajni zeleni trag.

Miloš Grozdanović foto: NTP

„Pored Naučno-tehnološkog parka Niš, u akciji učestvuje više od 30 kompanija članica simboličnim doniranjem sadnica od jedne do 15 zavisno od veličine kompanije. Svedoci smo da je problem zagađenja jedan od ključnih ne samo u gradu već i u celom regionu. Želimo da doprinesemo da se to stanje malo popravi i ovo je samo jedna u nizu akcija“ istakao je Miloš Grozdanović, pomoćnik direktora.

Prvih 50 mladica, posađene su danas, u zelenoj oazi pored Nišave u parku iza Gradske toplane i u naselju Stevan Sinđelić, u neposrednoj blizini NTP Niš. U narednom periodu, preostale sadnice biće posađene na još nekoliko lokacija u gradu.
Naučno-tehnološki park Niš do sada je podržao više inicijativa i akcija studentskih organizacija i u saradnji sa njima ozelenio kompleks oko samog parka i prostor između ETŠ ,,Nikola Tesla“ i Mašinskog fakulteta Niš.

Zahvalni smo na podršci i saradnji našim članovima koji su danas doprineli bogatijem i zdravijem okruženju, jer svako novo posađeno drvo predstavlja korak ka lepšoj i održivijoj budućnosti Niša.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde