Naslovna Niš Saopštenje Gradskog odbora SNS Niš povodom pretnji Danilu Vučiću

Saopštenje Gradskog odbora SNS Niš povodom pretnji Danilu Vučiću

0
SNS Niš
SNS Niš

Gradski odbor Srpske napredne stranke Niš najoštrije osuđuje morbidne pretnje koje je izrekao opozicioni predstavnik Srđan Škoro, pozvavši da Danilo Vučić, sin predsednika Aleksandra Vučića, po promeni vlasti bude poslat u rudnik, gde bi bio „tuširan uranijumom“. Pristojni deo javnosti Srbije sa mešavinom čuđenja i gađenja primio je ovu, poslednju u nizu pretnji upućenih Danilu i drugim članovima porodice Vučić.

U diskursu predstavnika opozicije, koja u svom nazivu koristiti sintagmu „protiv nasilja“ često su se mogle čuti najmonstruoznije pretnje i predviđanja sudbine porodice Vučić po promeni vlasti – čitaj, kada na vlast dođu njihovi – kao što je bila ona da će Danilo i Andrej Vučić biti pronađeni u šahti, kao Gadafijevi.

Politika pretnji i podsticanja nasilja prema predsedniku Aleksandru Vučiću i članovima porodice Vučić predstavlja izgleda jedini kontinuitet u opozicionom delovanju u Srbiji svih ovih godina. Ona je ujedno izraz frustracije opozicije što ih narod ne želi i ne da im poverenje na izborima, ali i odraz mlakih reakcija nadležnih državnih organa na sve ranije pretnje.

Zbog toga mi u Gradskom odboru SNS Niš pozivamo policiju, tužilaštvo i sudove da zaštite bezbednost i ljudska prava Danila Vučića, drugih članova porodice Vučić i svih drugih pristojnih građana koji su žrtve pretnji i poziva na nasilje, a javnost u Srbiji pozivamo da se diskvalifikacijom Srđana Škora i drugih sličnih prestupnika jasno odredi prema govoru mržnje i nasilju u javnom prostoru.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde