Naslovna Kultura Promocija monografije „Gde drveće umire” Danijele Kostadinović i zbirke poezije „Drvo na...

Promocija monografije „Gde drveće umire” Danijele Kostadinović i zbirke poezije „Drvo na bregu” Aca Šopova

0
Gde drveće umire magični realizam
Gde drveće umire magični realizam

Večeras 4. juna sa početkom u 18 sati u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac” biće predstavljena monografija „Gde drveće umire: magični realizam Živka Činga” Danijele Kostadinović.

Ovo književno veče upotpuniće i promocija zbirke poezije „Drvo na bregu” klasika makedonske književnosti Aca Šopova, u prevodu Danijele Kostadinović.

Na promociji će govoriti: dr Vesna Mojsova Čepiševska, redovni profesor Filološkog fakulteta „Blaže Koneski” Univerziteta „Sv. Kiril i Metodij” u Skoplju (Republika Severna Makedonija); dr Danijela Popović Nikolić, redovni profesor Filozofskog fakulteta u Nišu; msr Ivan Antonovski, asistent na Filološkom fakultetu „Blaže Koneski” Univerziteta „Sv. Kiril i Metodij” u Skoplju (Republika Severna Makedonija); i dr Danijela Kostadinović, vanredni profesor Filozofskog fakulteta u Nišu (autor). Moderator: Emilija Radmilović.

„Ukoliko postoji poetski fatalizam – onda sam ja jedan od najvećih njegovih poklonika.”

„Pesma nije samo svest o egzistenciji, ona je svest o sebi, i zbog toga se potvrđuje i ostvaruje u neprekidnom sudaru i sa stvarnošću i sa sobom” – Aco Šopov (1923–1982)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde