Naslovna Društvo Prijem za košarkaške ekipe Evropskog prvenstva za žene

Prijem za košarkaške ekipe Evropskog prvenstva za žene

0

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i Uroš Parlić, predsednik Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije, kojima se pridružio i Branislav Kačar, gradski većnik resorno zadužen za sport, ugostili su u Gradskoj kući predstavnike košarkaških reprezentacija iz Turske, Italije, Slovenije i Mađarske koje su započele takmičenje u okviru 37.Evropskog prvenstva u košarci za žene u Nišu.

Prvenstvo organizuju Letonija i Srbija, a među košarkaškim poslanicima koji su ovih dana boravili u Nišu bio je i Luk Fergusen, FIBA komesar. Utakmice se u Nišu završavaju sutra.

Nakon prijema u Gradskoj kući gradonačelnik Bulatović je sa gostima obišao i Nišku Tvrađavu.

„Košarka je u Srbiji po popularnosti u samom vrhu i nije nikakvo iznenđenje što je našoj zemlji pripala čast da organizuje jedno ovako značajno takmičenje“, kazao je gradonačelnik Darko Bulatović.

„Ogromna čast ukazana je i nama u Nišu da kao treći grad po veličini u Srbiji često organizujemo velika takmičenja. Istorija je pokazala da smo svaki put bili dobri domaćini, dvorana Čair u kojoj se utakmice igraju, ima impozantnu prošlost i do sada je ugostila brojne zvezde u mnogim dvoranskim sportovima“. 

Na gostoprimstu se zahvalio  FIBA komesar Luk Fergosen koji nije krio zadovoljstvo zbog toplog prijema sportista.

„Organizacija je odlična, Niš se pokazao kao dobar domaćin, volonteri su dobri i oduševljen sam prijemom na koji smo naišli“, kratko je kazao on.

Uroš Parlić je dodao da mu je jako drago što ma ulicama grada ovih dana možemo da vidimo navijače četiri članice grupe C.

„Nadam se da svi uživaju u lepotama našeg grada i da će sa sobom poneti najlepše uspomene“, kazao je Parlić.

„Ovo je još jedna šansa da Nišlije pokažu koliko vole sport, a nama je drago da smo im priuštili događaj najvišeg ranga. Niš je do sada nekoliko puta organuzovao utakmiče muških i ženskih reprezentativnih selekcija , a več je postao prepoznatljiv po nacionalnom „Kupu Radivoja Koraća“, a ovo je prvi put da organizuje  i ovako veliki sportski košarkaški spektakl pod okriljem FIBE“, zaključeno je na prijemu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde