Naslovna Društvo “Prijatelji Brzog Broda” svojih 100 evra uložiće u izgradnju parka u naselju...

“Prijatelji Brzog Broda” svojih 100 evra uložiće u izgradnju parka u naselju Brzi brod

0
Radovi Brzi Brod
Radovi Brzi Brod foto: GP018

Kada su se uverili da će svaki punoletni građanin u Srbiji dobiti na svom računu 100 evra članovima udruženja građana “Prijatelji Brzog Broda” sinula je pomalo neobična ideja.

Novac koji će neočekivano dobiti oni su odlučili da ulože u svoje naselje o kome već godinama brinu dodajući mu nove sadržaje. Sada je u toku izgradnja manjeg parka unutar naselja, a oni se za novac ili mobilijar koji će se naći na tom mestu dovijaju na različite načine.

Jedan broj građana iz udruženja  je odlučio da izgradnju pomogne donarajući svojih 100 evra.

foto: Prijatelji Brzog Broda

“Novčana sredstva dobijena od drzave  nas 50 do 100 članova udruženja gradjana „Prijatelji Brzog Broda“ uložiće u ovaj jedinstven poduhvat. Tako ćemo za manje od dva meseca dobiti još jedno uređeno mesto za uživanje i rekreaciju naših komšija. Radovi uveliko traju, a svako ko može i hoće da dobrovoljno pomogne u realizaciji ovog projekta, neka nam se pridruži”, kaže Novak Popović, predstavnik udruženja građana “Prijatelji Brzog Broda”.

Pored ove donacije puno komšija se javlja da pomognu izgradnju parka, neki daju novac, a neki parkovski sadržaj.

“U parku se nalazi teren za basket,  dečije igralište sa mobilijarom i teretana na otvorenom”, dodaje Novak. “Imaćemo i travnjak i dosta zelenila u parku. U planu je i ograda oko parka, postavićemo i klupe na kojima građani mogu da predahnu od svakodnevnih obaveza, a ukoliko imamo dovoljno sredstava, a nadam se da hoćemo, biće napravljen i letnjikovac”.

Parkić se nalazi u samom naselju.

“Radovi su već počeli. Odrađena je betonaža terena za basket. Sada nastavljamo dalje, mada  nas sada malo ometaju i vremenski uslovi jer u vreme kiše ne možemo da radimo. I pored toga se nadamo da će parkić biti završen u predviđenom roku , a to za nekih dva meseca. Završili smo oko dve trećine planiranih radova”, kaže Novak i dodaje:

“Prvobitna ideja je bila da to bude samo sportski teren, ali kako nam se sve više ljudi javljalo da nas podrži u akciji i pomognu nam sadržaj se proširio. Zeleno u parku biće zasađeno na jesen kada počinje sadnja trave i drveća”, zaključuje Novak Popović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde