Naslovna Kultura „Balada o trubi“ i „Kneževi snovi“ ove nedelje na repertoaru Pozorišta lutaka

„Balada o trubi“ i „Kneževi snovi“ ove nedelje na repertoaru Pozorišta lutaka

0
foto: Pozorište lutaka

Pozorište lutaka nastavlja da prikazuje svoje predstave na Jutjub kanalu. Na repertoaru su „Balada o trubi“ i „Kneževi snovi“.

Od uvođenja vanrednog stanja Pozorište lutaka prikazuje svoje predstave na jutjub kanalu.

Linkovi za predstave biće postavljeni na fejbuk stranici Pozorišta lutaka.

Repertoar za ovu sedmicu:


Četvrtak, 21. maj, „Balada o trubi“

„Balada o trubi“ govori o jednoj trubi i njenoj sudbini od trenutka kada je prvi put zazvučala u ratnom vihoru, do današnjih dana. Prati njene uspone i padove u kojima je menjala vlasnike, orkestre i muzičke žanorve. Prizivala je ljubav, bila zaborav od muke, oskudice, nepravde, rata…

Predstava bi se mogla okarakterisati kao melodramski mjuzikl, a multimedijalni pristup kombinuje lukte, senke, animaciju i muzičke deonice.

Autorski tim: tekst Željko Mijanović, režija Vladimir Lazić, scenografija Diana Lazarov, kostim i kreacija lutaka Milica Grbić, kompozitor Rade Radivojević, koreografija Vladimir Mutavdžić.

Uloge tumače: Svetlana Mihajlović, Slobodan Miljković, Srđan Miljković, Davorin Dinić, Stanislava Joković, Živkica Rakić, Biljana Radenković, Tatjana Milenković, Mirjana Đorđević i Dejan Gocić.


Nedelja, 24. maj,  „Kneževi snovi“ 

Knez Mrzislav III celoga života pokušava da postane kralj, ali mu to nikako ne polazi za rukom.

foto: Pozorište lutaka

Jednoga dana se na njegovom dvoru pojavljuje veštica i prodaje mu talisman, uz pomoć kojeg snovi postaju stvarnost. Sve što knez Mrzislav sada treba da uradi, jeste da zaspi i sanja kako je postao kralj. U svojim snovima, upada u razne nevolje, iz kojih izgleda nema izlaza. Besan što čarolije nisu uspele i što nije postao kralj, on poklanja talisman svojoj dvorskoj ludi, ali se vrlo brzo pokaje, jer se narednog jutra budi u svom novom kraljevstvu, u kome je njegova doskorašnja luda postala kralj.

Autorski tim: tekst, režija i scenografija Aleksandar Kanjevac, slikarski i scenografski radovi Dragana Erčević, saradnik na kostimu Dejan Gocić.

Uloge tumače: Biljana Radenković, Davorin Dinić, Tatjana Milenković i Mladen Milojković (na snimku Živkica Rakić i Dragan Tričković koji su ranije igrali u predstavi).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde